Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Schimbarea lui Ciprian Prisăcaru nu a fost o sancţiune, ci doar voinţă politică

DÂMBOVIŢA: Schimbarea lui Ciprian Prisăcaru nu a fost o sancţiune, ci doar voinţă politică 

ciprian prisacaru

Ciprian Prisăcaru, până în această după-amiază, primar interimar al municipiului Târgovişte, a susţinut o conferinţă de presă cu public, pentru a-şi prezenta bilanţul celor opt luni de mandat în fruntea Executivului şi a răspunde acuzaţiilor ce se regăseau în expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre privind schimbarea sa din funcţia de viceprimar, iniţiat de 11 consilieri locali.

Prisăcaru a dorit ca toată lumea să înţeleagă că este înlăturat din conducerea Primăriei Târgovişte pe motiv de joc politic, nicidecum pentru că ar fi vinovat de nerealizarea unor proiecte.

„Consider expunerea de motive ca fiind tendenţioasă. În realitate, vrea să acopere doar un troc politic realizat şi regizat dinainte. Accept orice decizie, dar vreau ca lucrurile să fie spuse corect. Îl schimbăm pe Ciprian Prisăcaru pentru că avem o nouă majoritate politică în Consiliul Local, nu îl schimbăm pe Ciprian Prisăcaru pentru că nu a făcut nu ştiu ce! Am avut în ultimile luni o colaborare excelentă, indiferent de culoarea politică, atâta timp cât am fost lăsaţi să lucrăm”, a precizat fostul primar interimar al Târgoviştei.

Ciprian Prisăcaru a avut de asemenea şi un mesaj de suflet pentru politicienii tineri, cei din generaţia sa, cărora le-a spus că demnitatea şi cuvântul ar trebui să fie mai importante decât interesele meschine, ipocrizia şi minciuna cu care au fost obişnuiţi până acum.

CITEŞTE ŞI: „Spectacol politic bine regizat în CLM Târgovişte! cristi Stan, primar interimar, Cosmin Bozieru, viceprimar”

Fostul viceprimar al Târgoviştei, cu atribuţii de primar în ultimele 8 luni, a venit, în cadrul conferinţei de presă pe care a ţinut-o alături de consilierii PNL care l-au susţinut până în ultima clipă şi în faţa celor 11 aleşi care au cerut schimbarea sa din funcţie, dar şi a personalului din Primărie, cu explicaţii detaliate vizavi de proiectele europene în derulare, dar şi în legătură cu repartiţia fondurilor bugetare în anul 2015.

consilieri targoviste

„Bugetul nu a fost impus, ci supus spre aprobare şi corectare Consiliului Local Municipal, ca în fiecare an. Nimeni nu face cheltuieli de capul lui. Proiectul de buget iniţial nu a fost unul dezechilibrat din moment ce cheltuielile erau egale cu veniturile”, a punctat Prisăcaru.

Edilul a venit apoi cu date comparative pentru perioada 2013 – 2015, cu privire la sumele alocate pentru teatru, sport şi drumuri, capitole bugetare care au provocat dispute serioase săptămâna trecută, la dezbaterea bugetului.

„Sumele propuse pentru Clubul Sportiv Municipal au avut drept scop asigurarea funcţionării după strategia adoptată de Consiliul Local în anii trecuţi. Nu a fost un buget mai mare decât în anii trecuţi. Pentru modernizarea străzilor, drumurilor, trotuarelor şi parcărilor, am propus iniţial 5,4 milioane de lei, faţă de 4 milioane de lei în 2014 şi 6 milioane de lei în 2013. Alocarea de bani pentru podul scenei, numit greşit pod rulant, pentru Teatrul Municipal Tony Bulandra, a avut la bază faptul că actuala scenă datează din anii 50 şi prezintă risc de accident”, a precizat Ciprian Prisăcaru.

Acesta a vorbit deschis şi despre problemele ivite în derularea proiectelor cu fonduri europene, insistând asupra faptului că primarul, indiferent cum s-ar numi el, nu se face vinovat de acestea.

„Interesul este să le rezolvăm, nu să stăm pe loc. Lucrurile stau aşa cum vi le-am prezentat şi vi le-am prezentat în baza unor documente asumate de directorii şi responsabilii din Primărie”, a spus Ciprian Prisăcaru.

Adaugă un Comentariu

*