Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, octombrie 19, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » DÂMBOVIŢA: Schiori din toată ţara vor concura la Bucegi Winter Race. Vezi condiţiile de înscriere!

DÂMBOVIŢA: Schiori din toată ţara vor concura la Bucegi Winter Race. Vezi condiţiile de înscriere! 

Foto: salvamontdbv.ro

Bucegi Winter Race este o competiţie de schi de tură care se desfaşoară în Munţii Bucegi, pe traseul de creastă, cu start din zona Padina, în primul weekend din luna martie. Ediţia a V-a 2015 se va organiza sâmbătăt 7 martie. Traseul va avea o lungime de aproximativ 25 Km şi o diferenţă de nivel de urcare de 1.500 de metri.

Taxa de participare se achită în contul RO42RNCB0128138517470001. Cuantumul acesteia diferă, după cum urmează: 80 RON/persoană până la 31.01.2015; 100 RON/persoană până la 20.02.2015 şi 120 RON/persoană pentru înscriere la faţa locului. Pentru confirmarea plăţii, trimiteţi copia ordinului de plată la adresa de email: geobd11@gmail.com.

Potrivit organizatorilor, startul se va da în bloc sâmbată, 7 martie 2015 ora 9:00, din faţa Cabanei Padina, pe traseul ce urmează crucea roşie până în Şaua Strunga unde se află primul post de control. De aici se urcă şi se continuă pe creasta Strungile, marcaj bandă roşie, până la coborârea spre stâna din Colţii Ţapului (CP2), situată la ieşirea din Canionul Horoabe. Traseul îşi menţine cursul în coborâre pe curbă de nivel, până în Valea Doamnelor, iar de aici se trece peste Valea Obârşiei si se urcă uşor până la Stâna din Şugări (CP3). Din acest punct se continuă cu o urcare uşoară spre Culmea Piciorul Babelor de unde urcuşul începe să devină mai susţinut până se trece de zona mai abruptă numită “Cimitirul Elefanţilor” (ATENŢIE! zonă mai abruptă unde se scot schiurile şi se urcă pe bocanci). De pe pragul de deasupra săritorii, panta devine mai domoală până la Cabana Babele (CP4). După plecarea din acest ultim post de control se urcă o porţiune scurtă spre fosta staţie eoliană de pe plaiul Cocora, de unde începem o lungă şi frumoasă coborâre spre Cabana Diana, iar de aici continuăm, prin Lunca Padinii, spre Cabana Padina.

Detalii pe bucegiwinterrace.ro

Adaugă un Comentariu

*