Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Şcoala Coresi, cea mai modernă instituţie de învăţământ din Târgovişte. FOTO

DÂMBOVIŢA: Şcoala Coresi, cea mai modernă instituţie de învăţământ din Târgovişte. FOTO 

scoala coresi 5

Astăzi – 15 ianuarie 2015, la Şcoala Coresi din Târgovişte a fost finalizat oficial, printr-o conferinţă de presă şi o vizită în teren, proiectul de consolidare, reabilitare, extindere şi modernizare a instituţiei de învăţământ cu fonduri europene nerambursabile. Practic, cea mai căutată şcoală din municipiu a fost schimbată în totalitate, devenind şi în ceea ce priveşte dotările o unitate cu adevărat europeană.

„Salut acest gen de proiecte şi ca cetăţean al municipiului Târgovişte, dar mai ales ca profesor. Sunt convins că generaţiile viitoare se vor bucura de ceea ce s-a realizat aici. Şcoala Coresi este una din cele 10 instituţii de învăţământ reabilitate şi îmi exprim speranţa că şi în exerciţiul financiar 2014 – 2020 vom reuşi să implementăm la fel de multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii şcoalre”, a precizat Ciprian Prisăcaru – primarul interimar al municipiului Târgovişte.

scoala coresi 1Aşa cum bine a punctat viceprimarul Cristian Stan, investiţiile de la Şcoala Coresi nu reprezintă decât o corelare între calitatea actului didactic şi condiţiile de învăţământ.

Totuşi, inspectorul şcolar general adjunct – prof. Ovidiu Băsceanu are şi un motiv de regret. Şi-ar fi dorit măcar încă două săli de clasă, pentru a putea fi aprobate alte planuri de învăţământ, aşa cum Şcoala Coresi le merită. În rest, totul decurge excelent, iar administraţia locală are toată aprecierea cadrelor didactice, a elevilor, dar şi a părinţilor.

„Primăria Municipiului Târgovişte, cel puţin în ultimii ani, a făcut lucruri extraordinare. O dovadă în acest sens este Şcoala Coresi, care este acum cea mai modernă din oraş”, a spus prof. Ovidiu Băsceanu.

gabi boriga - ciprian prisacaruArtizanul tuturor proiectelor derulate pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din municipiul Târgovişte a fost Gabriel Boriga, iar conducerea şcolii nu a uitat acest lucru chiar dacă acesta nu mai este primar al municipiului. La rândul său, Gabriel Boriga, aşa cum ne-a obişnuit, a îndemnat la iniţiativă, insistând asupra faptului că toţi târgoviştenii sunt datori să ajute comunitatea din care fac parte, cu cuvântul, cu gândul şi mai ales cu fapta.

„Totul pleacă de la un vis. Totul pleacă de la o idee şi, dacă vreţi, totul a plecat de la un dicton. Dacă ţi-e teamă să zbori, niciodată nu o să poţi să atingi stelele. Nu mi-a fost teamă nici să zbor, nici să mă gândesc la stele şi nici să le ating. A fost o idee care a plecat acum mai bine de 5 ani, o idee care, la un moment dat, în ochii unora părea pierdută, dar o idee pentru care, împreună, Şcoala Coresi, Primăria Municipiului Târgovişte, Direcţia Tehnică a Primăriei, Inspectoratul Şcolar, părinţii, elevii, foştii elevi, am pus umărul şi am putut să o ducem la bun sfârşit. Astăzi, Şcoala Coresi înseamnă o şcoală modernă, europeană, demnă. Este doar începutul. Avem un exerciţiu financiar european 2014 – 2020 în care vom aduce îmbunătăţiri, inclusiv Şcolii Coresi”, a declarat Gabriel Boriga.

scoala coresi 6Fostul edil a punctat totodată că un oraş ca Târgoviştea, în afară de istorie, cultură şi tradiţii, are nevoie de viitor, iar noi toţi trebuie să ne uităm deja la viitor.

„Eu vreau să-i ajut pe cei care vin din spate să ştie că întotdeauna pot fi mai buni decât noi”.

Şi directorul Şcolii Coresi – prof. Georgeta Gogeanu a vorbit despre echipă, despre minunile pe care le pot înfăptui oamenii care colaborează, iar Şcoala Coresi, aşa cum arată astăzi, este rodul muncii în echipă.

„În tradiţia poporului nostru se spune că trebuie să creşti un copil, să sădeşti un pom şi să construieşti o casă. Şcoala Coresi a crescut multe generaţii de copii. Pe de altă parte, pentru că ne dorim să le dăm elevilor noştri o educaţie cât mai aleasă, am fost preocupaţi de o societate care să se dezvolte durabil şi nu am neglijat nici educaţia ecologică şi le-am insuflat copiilor noştri care este importanţa unui copac. Mai rămăsese să ridicăm o casă, dar nu una oarecare, ci o casă în care să modelăm cetăţeanul viitorului. A fost un proiect important pentru noi şi, chiar dacă a fost cea mai grea perioadă, am fost cel mai aproape unii de alţii. Cu toţii am contribuit la ceea ce înseamnă Şcoala Coresi astăzi”, a precizat Georgeta Gogeanu.

La final, managerul de proiect – Dragoş Folea i-a invitat pe participanţi să facă un tur al şcolii, să vadă pe viu schimbările! S-au investit în acest proiect 11.790.225,15 lei, din care 7.914.367,17 lei – contribuţia Uniunii Europene şi 1.209.501,06 lei – fonduri alocate de Guvernul României, diferenţa fiind suportată de municipalitate.

scoala coresi 3

Proiecte implementate pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale în Târgovişte:

1) Modernizare, reabilitare și consolidare corp A+B, Colegiului Național Constantin Carabella

2) Mansardare corp existent – Liceul de Artă „Balașa Doamna”

3) Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale – Școala cu clasele I-VIII „Paul Banică”

4) Consolidare, reabilitare și modernizare Grup Școlar „Voievodul Mircea”

5) Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”

6) Consolidare, reabilitare, extindere și modernizare – Școala cu clasele I-VIII „Coresi”

7) Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale Colegiul Național “Constantin Cantacuzino”

8) Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale școala „Smaranda Gheorghiu”

9) Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale școala Grup Școlar Industrial „Nicolae Ciorănescu”

10) Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale Liceul Teoretic “Petru Cercel”

Singurul contract cu probleme este cel de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, constructorul fiind declarat în insolvenţă. Totuşi, autorităţile locale au convingerea că şi acest proiect va fi dus la bun sfârşit cu succes.

scoala coresi 2 scoala coresi 4

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Şcoala Coresi, cea mai modernă instituţie de învăţământ din Târgovişte. FOTO

 1. Flo

  noroc cu Boriga, ca in rest….

   
  • Dodo

   noroc cu parintii care au scos din buzunare sume impresionante de bani pentru achizitionarea de mobilier!!! (de manuale nu mai vorbim) stie cineva ca, la clasele pregatitoare cel putin, scoala a oferit numai bancute si scaunele? cele doua frumoase sali de clasa din imagini sunt mobilate din banii parintilor. dau bine-n poza si-n campanie, asa-i???

    

Adaugă un Comentariu

*