Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 14, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Şcoala Curajului”, un proiect care-i ajută pe tineri să-şi depăşească limitele

DÂMBOVIŢA: „Şcoala Curajului”, un proiect care-i ajută pe tineri să-şi depăşească limitele 

scoala curajului 3

40 de elevi iubitori de natură, grupaţi în opt echipe de câte cinci persoane şi reprezentând tot atâtea unităţi şcolare, au învăţat în Munţii Bucegi, pe parcursul unei săptămâni, să-şi depăşească limitele, în cadrul Proiectului „Şcoala Curajului”, organizat de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ în parteneriat cu Cercetaşii României – Centrul Local „Naparis” Pucioasa şi finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

„În prima zi de mers, traseul străbătut a fost: Cabana Padina (1525m) – Valea Doamele – Vârful Doamnele (1402m) – Vîrful Omu (2507m) – Valea Obârșiei – Peștera – Padina. Drumul a fost lung și uneori obositor, dar toată lumea s-a întors cu amintirea peisajelor superbe, vremea fiind minunată.

Miercuri, efortul traseului lung, a fost înlocuit cu testarea curajului și tenacitatății, care au fost puse la încercare, la atelierele de tiroloană, escaladă la panou artificial (la sediul ANSMR) precum și cățărare la stâncă – manșă și coborâre în rapel, în zona Vărăria Mică.

Pentru ziua de joi, provocarea a crescut, cele 8 echipe având de parcurs Canionul Văii Horoabelor, un traseu spectaculos, în care mersul prin pădure, zonele de cățărare sau ascensiunea pe scări abrupte, alternează cu parcurgerea de poienițe sau mersul pe pietre, direct prin firul văii. Întoarcerea la Cabana Padina s-a făcut atât pe Plaiul Hoților cât și pe Drumul Grănicerilor – Șaua Strunga.

A urmat o nouă schimbare de program, pentru ziua de vineri fiind pregătite activități de speologie (vizită la Peștera Ialomiței și la Peștera Pustnicului), pentru a face diferența între o peșteră amenajată turistic și una „naturală”, precum și un concurs de orientare turistică cu harta și busola, în bazinetul Padina, concurs la care echipele s-au mobilizat pentru fiecare minut câștigat.

Sâmbătă a fost punctul culminant al programului, ținta fiind de astă dată Crucea Eroilor de pe Caraiman. La final de zi, mult așteptatul foc de tabără, în acorduri de chitară până târziu în noapte și regretul că s-a mai încheiat o aventură”, spune prof. Marius Prundaru – preşedintele Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ.

scoala curajului 1 scoala curajului 2 scoala curajului 4

Adaugă un Comentariu

*