Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Se împacă sau nu liderii PSD Oprea şi Ţuţuianu? Decizia se ia miercuri!

DÂMBOVIŢA: Se împacă sau nu liderii PSD Oprea şi Ţuţuianu? Decizia se ia miercuri! 

FOTO ARHIVĂ

Scandalul din PSD Dâmboviţa este departe de a fi încheiat. Posibila apariţie a unui al doilea pol de putere în organizaţie este bulversantă pentru membri de partid. Am aflat, pe surse, că, ieri, Liviu Dragnea l-a chemat pe senatorul Adrian Ţuţuianu să îi spună să facă linişte în organizaţie, dar şi să afle amănunte despre tensiunea apărută între liderul PSD Dâmboviţa şi secretarul executiv Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean.

Ne aşteptam ca astăzi, la prima conferinţă de presă de după furtuna principală, liderii social-democraţi să iasă la rampă şi să ofere răspunsuri, pentru a pune capăt astfel mulţimii de speculaţii vehiculate în spaţiul public. Din păcate, au ales o altă strategie, aceea de a comunica public după şedinţa Biroului Permanent Judeţean care se va desfăşura miercuri.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele CJ Dâmboviţa a renunţat la toate funcţiile de conducere în PSD

Scandalul dintre cei doi lideri PSD ar fi debutat săptămâna trecută, la întâlnirea de la Compania Naţională de Investiţii, la care au participat Adrian Ţuţuuianu, Alexandru Oprea şi numeroşi primari din judeţ. Discuţiile în contradictoriu între preşedintele PSD Dâmboviţa şi secretarul executiv au fost cauzate se pare de împărţirea bugetului către unităţile administrativ-teritoriale. Lui Ţuţuianu nu i-ar fi plăcut că repartiţia banilor a nemulţumit foarte mulţi edili, în special membi PSD.

Pe lângă faptul că i s-au plâns lui Ţuţuianu, unii primari şi-au exprimat indignarea chiar şi pe reţelele de socializare. Alexandru Oprea, fără tact, a preferat să trimită rapid un comunicat de presă în care îi pune la punct pe edilii care au luat poziţie şi le-a atras atenţia să stea potoliţi. Probabil, nici acest gest nu i-a convenit lui Adrian Ţuţuianu.

Tensiunile au crescut la întâlnirile dintre cei doi lideri social-democraţi, de vineri şi de sâmbătă, culminând, unic până acum în Dâmboviţa, cu declaraţia lui Oprea că se retrage din toate funcţiile de conducere din partid şi că, dacă i se găseşte lacune, şi din aceea de preşedinte al Consiliului Judeţean. Mulţi spun că ieşirea lui Oprea nu este întâmplătoare. Liderul PSD ar fi reuşit să adune în jurul său un nucleu de primari şi membri PSD care i-ar alimenta ideea de a ieşi de sub puterea lui Adrian Ţuţuianu.

Miercuri, la şedinţa BPJ, se vor lămuri lucrurile, măcar aşa, de imagine. Există cel puţin trei variante luate în calcul. Unu: împăcarea celor doi, cu menţiunea circumpspecţiei, adică niciodată nu va mai fi ca înainte. Doi: Alexandru Oprea îşi menţine demisia, ceea ce va însemna o altă problemă, pentru că Ţuţuianu nu va accepta ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie un simplu membru al PSD şi, oricum, necontrolabil. Însă, potrivit legii, schimbarea preşedintelui Consiliului Judeţean se poate produce, dacă acesta nu pleacă singur, cu votul a două treimi dintre consilieri, ceea ce înseamnă că este nevoie de votul PNL. Sursele noastre spun că aleşii PNL l-ar susţine pe Oprea, măcar, aşa, ca să-i facă în ciudă lui Ţuţuianu şi să agite spiritele în PSD. Trei: Alexandru Oprea să fie exclus din PSD, situaţia în care îşi pierde şi mandatul de consilier judeţean, implicit funcţia de preşedinte CJD.

Cert este că scandalul este pornit. Am înţeles că, pentru orice eventualitate, vicepreşedinta CJ Claudia Gilia ar trebui să preia funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Conflictul apărut în aceste zile murdăreşte un pic gloria organizaţiei PSD Dâmboviţa cotată a fi una dintre cele mai puternice din ţară.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Se împacă sau nu liderii PSD Oprea şi Ţuţuianu? Decizia se ia miercuri!

  1. florin

    o organizație de MAFIOȚI și CURVE!

     
  2. Sorin

    Bine spus!

     

Adaugă un Comentariu

*