Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Şeful judeţului îl ameninţă cu DNA-ul pe fostul lider al liberalilor, Mihai Volintiru

DÂMBOVIŢA: Şeful judeţului îl ameninţă cu DNA-ul pe fostul lider al liberalilor, Mihai Volintiru 

Mihai Volintiru (stânga) - Adrian Ţuţuianu (dreapta)

Fostul şef interimar al PNL Dâmboviţa a fost luat în colimatoriu de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. A descoperit Ţuţuianu că Volintiru este patronul unei firme care ar fi trebuit să se ocupe de implementarea proiectului „Registru agricol electronic” în localităţile de pe zona Moreni.

Ţuţuianu recunoaşte că implementarea acestor proiecte se realizează extrem de complicat „datorită colectării datelor şi prin punerea de acord a unor baze de date de la atâtea instituţii publice”. Tocmai pentru a ieşi din acest impas Adrian Ţuţuianu a cerut prelungirea perioadei de implementare până la 31 decembrie 2015.

Dacă pe Şotânga, spune preşedintele CJ, lucrurile au mers bine, pe zona Moreni, unde operează firma lui Volintiru, nu s-a făcut mai nimic.

„Am constatat că în momentul când aveam nevoie să primim echipamentele, licenţele, să începem activităţile de instruire, operatorul economic nu a fost în stare să ne livreze tot ceea ce scrie în contract. Nu a putut prezenta un grafic al activităţilor relevante din cadrul proiectului”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

CITEŞTE ŞI: Plângeri la DNA, în locul sistemului informatic pentru registrul agricol electronic?

Au existat cel puţin patru runde de discuţii, susţine şeful judeţului, de fiecare dată prezentându-se din partea acestui operator economic alte persoane, chiar şi subcontractanţi.

Pentru nepunerea în practică a prevederilor contractuale, spune Ţuţuianu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa se poate alege cu o pagubă de 3 milioane de lei.

„La momentul acesta nu au fost realizate următoarele activităţi: livrarea şi instalarea a 60 de calculatoare la UAT-urile partenere, configurarea şi implementarea bazelor de date, migrarea şi integrarea diverselor structuri de date existente, portalul cu servicii electronice pentru cetăţeni, consultare, creanţe locale în registrul agricol online, implementarea semnăturii digitale, finalizarea reţelei de comunicaţii cu sălile Consiliului Judeţean şi testarea”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Conducerea CJ a cerut să se întâlnească şi astăzi cu reprezentanţii firmei, dar a fost refuzată sub motivaţia că sunt prea ocupaţi.

„Nu voi lăsa lucrurile niciun minut la modul ăsta. Voi pune în cârca acestei societăţi comerciale şi a persoanelor fizice care s-au prezentat pe aici de vreo jumătate de an de zile toate consecinţele de natură financiară pe care le suportă Consiliul Judeţean. Voi cere despăgubiri de 3 milioane de lei, dobânzi şi penalităţi pentru neimplementarea proiectului. Totodată, voi face sesizare penală pentru ceea ce se întâmplă pe fonduri europene”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*