Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Senatorul Ţuţuianu cere schimbarea directorilor şcolilor din Cornăţelu şi Tătărani!

DÂMBOVIŢA: Senatorul Ţuţuianu cere schimbarea directorilor şcolilor din Cornăţelu şi Tătărani! 

adrian tutuianu

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a criticat dur o serie de aspecte care ar exista în multe din şcolile dâmboviţene. Spune senatorul social-democrat că, în multe instituţii de învăţământ, lucrurile sunt scăpate de sub control, că relaţiile dintre directoriI de şcoli şi administraţia locală sunt tensionante. Ţuţuianu a venit şi cu exemple clare: Cornăţelu şi Tătărani.

„Am cunoscut-o şi eu pe directoarea de la Cornăţelu. Cred că o asemenea persoană este departe de orice standard minimal pentru ocuparea unei funcţii de director. Sunt alături de primăriţa de la Cornăţelu, care mi-a reclamat că la şcoala de acolo lucrurile sunt lăsate de izbelişte. Profesorii nu intră la ore. Nu există coordonare a activităţii didactice şi a celei cultural-educative. Directorul îşi face programul după cum ştie. Lucrurile sunt scăpate total de sub control”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Situaţia este asemănătoare şi la Tătărani.

„La şcoala de aici, a fost adusă director o doamnă profesor din comuna Cândeşti, cunoscută prin faptul că este membru PNL, nu prin vreo activitate deosebită în calitate de cadru didactic. Am avut ocazia să aflu că, la Tătărani, orele nu se ţin, copiii pleacă la şcolile din Măneşti şi Voineşti. În clase au loc bătăi, înjurături. Starea şcolii, în general este una jalnică”, a precizat senatorul PSD.

A mai dezvăluit Adrian Ţuţuianu faptul că, în şcoala de la Tătărani, s-ar practica şi discriminarea etnică, elevii romi fiind jigniţi chiar şi de unii preofesori.

„Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. Cer conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa să procedeze la schimbarea celor doi directori. Dacă nu se vor lua măsuri, voi face demersurile necesare, inclusiv la nivelul Ministerului Educaţiei. Este inacceptabil să fie bătut un copil doar pentru că este de etnie romă, iar profesorul de franceză din şcoala Tătărani să spună că el nu stă de vorbă cu ţiganii”, a adăugat liderul PSD Dâmboviţa.

Adaugă un Comentariu

*