Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Sfatul jurnaliştilor” ajută Carpatcement să se implice în activităţile din comunităţile locale

DÂMBOVIŢA: „Sfatul jurnaliştilor” ajută Carpatcement să se implice în activităţile din comunităţile locale 

carpatcement 2

Iniţiativa celor de la Carpatcement de a se implica în viaţa comunităţii, mai precis în existenţa cenuşie, fără de prea multe perspective a locuitorilor oraşului Fieni, este una lăudabilă. Dacă ar depăşi graniţele teoriei şi ale dezbaterii în faţa unei ceşti cu cafea, ar fi şi mai tare.

Oricum, un pas important pentru omenirea de la Fieni a fost făcut azi. Unul mic, ce-i drept, dar aducător de speranţe şi adunător de informaţii pentru cei implicaţi în proiect. Masa rotundă la care a fost invitată presa locală, organizată la sediul societăţii Carpatcement de la Fieni, a dezmorţit apele comunicării, a rupt câteva bariere ce ţineau departe mamutul economic de presă şi comunitate.

Discuţiile s-au purtat liber. Au fost prezentate argumentele iniţiatorilor, proiectele în care s-au implicat, ce s-a materializat până acum şi ce mai urmează. De pildă, în 2014, a început derularea unui program de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă. 24 de tineri din localităţile unde Carpatcement deţine unităţi de producţie au fost selectaţi pentru a deveni ucenici la locul de muncă. La finalul a 24 de luni de pregătire, aceştia vor primi un certificat de calificare profesională recunoscut la nivel naţional şi vor deveni angajaţii societăţii. De la Fieni, în acest program, au fost introduşi opt tineri.

Bogdan Arnăutu (stânga) şi Dragoş Tuţă (dreapta), comunicatorii Carpatcement

Bogdan Arnăutu (stânga) şi Dragoş Tuţă (dreapta), comunicatorii Carpatcement

Ziariştii dâmboviţeni au fost lăsaţi să-şi dea şi ei cu părerea. Şi au venit cu o sumedenie de soluţii prin care Carpatcement s-ar putea apropia mai mult de comunitate şi ar construi o comunicare prietenoasă şi fructuoasă cu oraşul şi comunele învecinate complexului industrial.  Despre problemele din Fieni ar fi putut spune mai multe primarul de la Fieni, Adriean Budoiu, dar nu a fost invitat la „Sfatul jurnaliştilor”.

După ce au văzut că reprezentanţii Carpatcement, cel puţin la capitolul declarativ, vor să se implice în viaţa comunităţii, ziariştii au trecut la înşirat o serie de posibile proiecte benefice pentru oamenii locului. Consultanţii pe comunicare ai societăţii notau cu spor, mulţumiţi că gazetarii cunosc problematica zonei şi dau soluţii viabile.

S-a vorbit despre implicarea Carpatcement în proiecte de turism, cercuri foto, revistă locală, vizite cu elevii în fabrica de ciment, concursuri, burse pentru copiii meritoşi etc. S-a propus chiar implicarea holdingului în construirea unui centru medical, a unui muzeu, înfrumuseţarera oraşului etc.

Părerea unanimă a tuturor celor prezenţi a fost că trebuiesc creeate locuri de muncă pentru tinerii din zonă, şcoli de ucenici, şcoli profesionale. Pe plan economic, s-a lansat soluţia colaborării dintre Carpatcement şi firmele prestatoare sau furnizoare de servicii, din oraşul Fieni şi judeţul Dâmboviţa, astfel încât colosul economic german să sprijine dezvoltarea locală, crearea de noi locuri de muncă, oportunităţi de afaceri.

Este bine că responsabilii de la Carpatcement vor să comunice mai mult cu restul societăţii, cu presa, că vor să-şi prezinte activitatea, proiectele, implicarea. Până acum, cel puţin pe plan local, au fost deficienţi la acest capitol. Pe româneşte, nu au ştiut să-şi vândă marfa!

Chiar la întâlnirea de azi a existat un reproş de acest gen legat de sărbătorirea celor 100 de ani de ciment la Fieni. Presa locală a fost nebăgată în seamă. Sau evenimentul a fost punctat doar de unii, pe ce considerente, nu ştim. Chestiuni care se pot regla în timp şi, bineînţeles, prin comunicare.

Sperăm ca acţiunea de azi, benefică de altfel, să nu fie punctată doar pe hârtie. Vom urmări cum va decurge implicarea Carpatcement în comunitate.

carpatcement 4

Adaugă un Comentariu

*