Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Eveniment cultural-educativ la Biserica Poiana de Sus

DÂMBOVIŢA: Eveniment cultural-educativ la Biserica Poiana de Sus 

Sursa foto: Arhiepiscopia Târgoviştei

Elevii de clasa a VIII-a din comuna Poiana, judeţul Dâmboviţa, au participat activ la evenimentul cultural-educativ „Sfinţii Trei Ierarhi, modele de autentică vieţuire creştină”, organizat la biserică în data de 30 ianuarie, ziua în care creştinii îi prăznuiesc pe Vasile cel mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, numiţi şi „protectori ai învăţământului teologic”.

Copiii au prezentat referate despre viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi, cu accent pe valorile spirituale, culturale și educaționale pe care aceștia le-au creat, dar și pe impactul activității lor teologice, social-filantropice și misionare în întreaga lume creștină – informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

De asemenea, preotul prof. Stan Nicolae Radu și profesorul de religie Ştefan Aurel au evidențiat importanța celor trei Sfinți Ierarhi pentru activitatea educațională și pastorală a Bisericii, rolul lor de modele de viață și de călăuzitori pentru aspirațiile tinerilor de astăzi.

Cuvântul de final i-a aparţinut directorului Nicole Mitroi, care a remarcat că între Biserică şi Şcoală există o foarte bună colaborare şi a încurajat desfăşurarea unor a ctivităţi similare şi în viitor.

Sfinţii Trei Ierarhi au trăit cam în aceeaşi vreme, adică în veacul al patrulea, şi toţi trei au adus Ortodoxiei chezăşia şi strălucirea sfinţeniei unor oameni cu înaltă ştiinţă de carte, cunoscând ei atât adâncurile învăţăturii lui Dumnezeu din Sfintele Scripturi, moştenite de la Sfinţii Apostoli, cât şi preţuind, ceea ce era bun în ştiinţa şi filosofia vremii lor.

Adaugă un Comentariu

*