Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Consiliile Județene Dâmboviţa şi Argeş vor întocmi în comun proiecte de dezvoltare

Consiliile Județene Dâmboviţa şi Argeş vor întocmi în comun proiecte de dezvoltare 

stoenesti-1

Președinții Consiliilor Județene Dâmbovița și Argeș au semnat astăzi, 14 octombrie, la Stoenești, județul Argeș, un protocol de colaborare care vizează șapte domenii de interes: dezvoltarea zonei turistice Leaota; reabilitarea și modernizarea drumurilor de legătură între Dâmbovița și Argeș; gestionarea integrală a cursurilor de apă; dezvoltarea pomiculturii prin sprijinirea Institutului de la Mărăcineni-Argeș și a Stațiunii de Cercetare de la Voinești-Dâmbovița; sprijinirea învățământului superior, cu accente pe întărirea cercetării și inovării; dezvoltarea economică pe traseul București-Titu-Găești-Topoloveni-Pitești; promovarea unor trasee turistice.

Practic, cele două administrații vor colabora în vederea întocmirii proiectelor, obținerea finanțării și realizarea unor investiții care să asigure în viitor o viață mai bună cetățenilor. „Este important că am făcut acești pași concreți și sunt convins că vom găsi și soluțiile de finanțare: fonduri europene, fonduri guvernamentale și fonduri de la cele două consilii județene. Sunt proiecte care se vor duce chiar și după anul 2020. Important este să existe un început și o continuitate”, a punctat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Pe aceeași idee a marșat și șeful de la Argeș, Constantin Nicolescu. „Vom vedea cum ordonăm prioritățile, evident după șansele de finanțare. Vom avea un tip de abordare pe fiecare din cele șapte domenii în parte. Un proiect de genul Leaota, spre exemplu, îți ia între 3 și 5 ani. Va trebui să existe perseverență. Protocolul semnat astăzi se va transforma în hotărâri ale celor două consilii județene, iar proiectele europene se vor întocmi în comun. Regiunea începe așadar să funcționeze”, a declarat Constantin Nicolescu.

Răspuns la Consiliile Județene Dâmboviţa şi Argeş vor întocmi în comun proiecte de dezvoltare

  1. MArica DANIEL

    Pai da … cand te refuza Prahova te duci la Arges .. in loc sa ne ducem cu cei mai puternici .. .noi ne ducem cu cei mai putin puternici .. .cand era Florin Popescu ati vazut ca s-a facut drumul ploiesti targoviste .. in parteneriat. . .si tot cu Cozma de la Prahova care e si acum ..

     

Adaugă un Comentariu

*