Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Silvicultori, loviţi cu parul şi ameninţaţi cu briceagul de doi hoţi de lemne!

DÂMBOVIŢA: Silvicultori, loviţi cu parul şi ameninţaţi cu briceagul de doi hoţi de lemne! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Adevărul)

Doi bărbaţi din satul Cazaci, comuna Nucet, Nicolae şi Laurenţiu L., tată şi fiu, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru ultraj şi furt de lemne. Cei doi au mers cu căruţele în pădurea Negraşi, proprietate Romsilva, de unde au tăiat ilegal circa 2 mc de lemn. Silvicultorii care patrulau în zonă, doi pădurari şi şeful de district, i-au văzut de la distanţă cum ies din pădure şi i-au aşteptat la intrare în sat. În momentul în care le-au solicitat să oprească pentru legitimare şi control, bărbaţii au devenit violenţi.

Tatăl a luat un par din căruţă şi l-a lovit cu forţă în braţ şi torace pe unul dintre silvicultori. Fiul, furios şi el, a scos din buzunar un briceag, cu care i-a ameninţat pe angajaţii Romsilva. Văzând că lucrurile se precipită, unul dintre pădurari a scos pistolul din dotare şi a tras în plan vertical un foc de avertisment. Agresorii s-au potolit şi au plecat spre casă.

Silvicultorii, evident, au anunţat Poliţia. La faţa locului s-au deplasat două echipaje, inclusiv criminaliştii, care au demarat cercetările. Cei doi hoţi de lemne cu comportament agresiv au fost ridicaţi de acasă cu mascaţii. Cu câteva zile în urmă, aceiaşi indivizi fuseseră sancţionaţi contravenţional de Poliţie pentru sustragere de material lemnos.

Pădurarul lovit cu parul a fost transportat cu o ambulanţă la spital pentru efectuarea unor investigaţii medicale.

Adaugă un Comentariu

*