Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Silvicultorii, salvaţi de la şomaj prin îndeplinirea planului anual de producţie

DÂMBOVIŢA: Silvicultorii, salvaţi de la şomaj prin îndeplinirea planului anual de producţie 

costel-preda k

Direcţia Silvică Dâmboviţa a început anul în forţă! Potrivit dr. ing. Costel Preda – directorul unităţii, până la acest moment au fost vânduţi, la licitaţie, 56.000 mc de material lemnos, din cota de 140.000 mc alocată anului în curs. Preţul mediu de valorificare a fost de 193 lei.

În această perioadă, silvicultorii dâmboviţeni se pregătesc pentru campania de împădurire din primăvară, când vor avea de realizat 47 ha de integrale şi 101 ha de regenerări naturale. Materialul săditor ce va fi utilizat provine exclusiv din pepinierele proprii. Mai mult, Direcţia Silvică Dâmboviţa are şi un excedent de 600.000 de puieţi forestieri, pe care îi pune la dispoziţia particularilor, la un preţ între 500 şi 1.320 de lei pentru 1.000 de bucăţi. Doritorii pot alege între paltin de munte, stejar roşu şi peduncular, gorun, larice, plop, cireş, arţar etc. De asemenea, Direcţia Silvică Dâmboviţa are pe stoc 320 de tone de mangal pentru export, la 300 de euro tona.

Potrivit directorului Costel Preda, soarta salariaţilor depinde de îndeplinirea programului anual de producţie, unitatea fiind una care se autofinaţează. Prin urmare, Direcţia Silvică Dâmboviţa nu a mai efectuat restructurări de personal din 2012. În plus, salariaţii şi-au primit toate drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă. Pentru 2015, silvicultorii dâmboviţeni şi-au propus să depăşească programul cu 20%.

Adaugă un Comentariu

*