Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Sistem centralizat de canalizare, încă o investiţie bifată la Voineşti

DÂMBOVIŢA: Sistem centralizat de canalizare, încă o investiţie bifată la Voineşti 

statie epurare voinesti

Edilii comunei Voineşti, oameni gospodari, au reuşit încă o dată să câştige pariul cu… cârcotaşii! În numai trei ani, administraţia locală a implementat cu succes proiectul privind realizarea sistemului centralizat de canalizare în satul de centru, investiţie finanţată în procent de 95% de Administraţia Fondului de Mediu, diferenţa fiind alocată din bugetul localităţii.

Valoarea totală a acestui obiectiv a depăşit 3, 1 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Reţeaua se întinde pe o lungime de 7,7 Km. S-au montat 161 de cămine de vizitare, s-au realizat patru subtraversări şi s-a construit staţie de epurare. Cea din urmă componentă a proiectului a fost pusă în funcţiune pe 16 iulie 2015, urmând ca recepţia finală să se efectueze după perioada de probe tehnologice, respectiv pe 30 iulie. Staţia de epurare este una de ultimă generaţie şi poate deservi 1.000 de gospodării.

În momentul de faţă, spune primarul Dănuţ Gabriel Sandu, s-au încheiat deja 100 de contracte. Edilul le recomandă consătenilor săi să se rac ordeze cât mai repede, fiindcă în scurtă vreme acest lucru nu va mai fi posibil, întrucât administraţia locală a pregătit deja un proiect ce vizează asfaltarea străzilor, ceea ce în seamnă că nu se vor mai elibera autorizaţii de spargere. De asemenea, după predarea investiţiei, în luna august, către Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canalizare, costurile de racordare vor fi mai mari, întrucât abonaţii nu-şi vor mai putea efectua aceste lucrări în regie proprie.

statie epurare voinesti 1

Adaugă un Comentariu

*