Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 12, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Situaţie de criză. Bucegii, închişi turismului în perioada de iarnă!

DÂMBOVIŢA: Situaţie de criză. Bucegii, închişi turismului în perioada de iarnă! 

drum-bucegi-2

Preşedintele Cosiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este foarte supărat din cauza recomandărilor date de Inspectoratele de Poliţie ale judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, care au solicitat autorităţilor să închidă complet, pe perioada iernii, drumurile din Munţii Bucegi. Şeful judeţului Dâmboviţa a convocat, marţi – 15 noiembrie, la ora 09.00, o întâlnire cu reprezentanţii celor două Inspectorate de Poliţie, agenţii economici din zona de munte care operează în turism, conducerea Salvamont şi pe cea a societăţii Lucrări, Drumuri şi Poduri.

Adrian Ţuţuianu doreşte să pună în discuţie această situaţie fără precedent, considerând că documentaţia pe care i-au trimis-o poliţiştii nu este argumentată clar.

drum-bucegi-1

„Personal, eu nu împărtăşesc ideea închiderii drumurilor din Bucegi. Cred că trebuie să găsim soluţii pentru a asigura o circulaţie în condiţii de siguranţă şi pentru a dezvolta şi sezonul turistic de iarnă, atât în avantajul publicului, cât şi al agenţilor economici care activează acolo”, a spus Adrian Ţuţuianu.

A mai atras atenţia şeful judeţului Dâmboviţa asupra problemelor care pot să apară pe termen lung, din cauza ideii de a ţine muntele blocat în sezonul de iarnă.

„Nu poţi să construieşti o staţiune montană de interes naţional dacă închizi drumul”, a punctat Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*