Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Slujbă de târnosire a bisericii Sf. Dumitru din Lunguleţu

DÂMBOVIŢA: Slujbă de târnosire a bisericii Sf. Dumitru din Lunguleţu 

biserica-lunguletu-1

Credincioşii creştin-ortodocşi din comuna Lunguleţu, judeţul Dâmboviţa, au participat, duminică – 23 octombrie 2016, în număr mare, la slujba de târnosire a bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dumitru, recent reabilitată, modernizată şi înfrumuseţată. Sfântul lăcaş, construit între anii 1910-1912, avea neapărată nevoie de consolidare. Lucrările au demarat în anul 2003, la iniţiativa preoţilor Ionel Paţanghel şi Daniel Boteanu, şi au fost susţinute de Arhiepiscopia Târgoviştei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Consiliul Local Lunguleţu, enoriaşi şi mai mulţi sponsori, care au primit Diploma Mitropolitană de recunoștință.

biserica-lunguletu-3

Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța solidarității comunitare pentru îngrijirea locașului de cult, spațiu al prezenței sigure a Bunului Dumnezeu și semn al credinței și speranței oamenilor dintr-un anumit spațiu. Biserica este trupul viu al Mântuitorului Hristos, întrucât Sfântul Duh continuă lucrarea mântuitoare prin Sfintele Taine și propovăduirea contuinuă a Cuvântului lui Dumnezeu. Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe credincioși să rămână strâns uniți întru credința strămoșească, viețuind în dragoste față de Dumnezeu și de semeni.

biserica-lunguletu-2Conform tradiției liturgice răsăritene, toți credincioșii care au fost prezenți la slujbă, femei și bărbați, au avut posibilitatea de a se închina în sfântul altar, până seara târziu, aceasta fiind o ocazie numai în ziua târnosirii.

Foto: Arhiepiscopia Târgoviştei

Adaugă un Comentariu

*