Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Spargere în plină zi la Poiana! Hoţii au plecat cu bani şi bijuterii

DÂMBOVIŢA: Spargere în plină zi la Poiana! Hoţii au plecat cu bani şi bijuterii 

spargere poiana 2

Oamenii din comuna Poiana, judeţul Dâmboviţa, nu vorbesc de ieri, 26 februarie 2016, decât despre spargerea ce s-a dat, ziua în amiaza-mare, în gospodăria familiei Bucur. Proprietarii plecaseră de acasă în jurul orei 09:00. Trei ore mai târziu, soacra Marianei Bucur, care a mers ca de obicei să verifice gospodăria copiilor, a văzut de la distanţă că o fereastră de pe partea din spate a imobilului era deschisă. Când s-a apropiat, a înlemnit. Un alt geam era spart.

spargere poiana 1

A fugit la uşă. Atunci şi-a dat seama că s-a întâmplat o nenorocire. Persoane necunoscute forţaseră intrarea cu o rangă. N-au reuşit să deschidă uşa metalică, aşa că s-au îndreptat spre ferestrele din spate. Femeia a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat fiul şi soţul. Aceştia au anunţat imediat Poliţia.

La faţa locului, s-a deplasat o echipă de criminalişti. Se pare că hoţii, chiar dacă au folosit măsuşi, ar fi lăsat suficiente urme care să-i ajute pe anchetatori să-i identifice. Câinele de urmă i-a condus pe poliţişti până mai departe de sat, în câmp, pe drumul spre Floreşti, judeţul Giurgiu. Cel mai probabil, acolo, spărgătorii s-au urcat într-o maşină.

Mariana Bucur ne-a declarat că au trăit o experienţă similată în urmă cu 10 ani, la trei zile după nuntă. Hoţii, care nu au fost încă prinşi, le-au spart atunci casa, pe timp de noapte, şi le-au furat 50.000 de lei (500 de milioane de lei vechi). Au scotocit chiar şi în sobă! La fel au procedat şi ieri. Valoarea pagubei, însemnând bani şi bijuterii, a fost calculată de data aceasta la 28.000 de lei (280 de milioane de lei vechi).

spargere poiana 3

„Modul de operare seamănă extraordinar de mult cu cel din 2006, doar că acum spargerea s-a petrecut în timpul zilei. Au scotocit în toată casa. Ca şi atunci, au căutat chiar şi în sobă. Geamul l-au spart cu un vătrai pe care l-au luat din încăperea în care avem centrala termică. Banii îi ţineam în cutia în care are soţul meu, încuiată, arma de vânătoare. Au plecat doar cu banii şi bijuteriile, nimic altceva, deşi în casă aveam aparatură electronică de valoare”, ne-a precizat Mariana Bucur.

Poliţiştii au răsuflat liniştiţi că hoţii nu au plecat şi cu puşca. Familia prăduită speră ca, de această dată, oamenii legii să reuşească să-i prindă pe spărgători, să nu rămână tot un caz cu autori necunoscuţi, ca şi cel din 2006.

spargere poiana 4

Adaugă un Comentariu

*