Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Spitalul din Găeşti, salvat de la desfiinţare şi modernizat la standarde europene. FOTO

DÂMBOVIŢA: Spitalul din Găeşti, salvat de la desfiinţare şi modernizat la standarde europene. FOTO 

spital gaesti 3

Astăzi, la Găeşti, în prezenţa ministrului Sănătăţii – Nicolae Bănicioiu, a ministrului Tineretului şi Sportului – Gabriela Szabo, a preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, a primarului Dan Iacobuţă, a unor deputaţi şi senatori, cadre medicale, cetăţeni şi simpatizanţi PSD, s-a inaugurat finalizarea proiectului de modernizare a interioarelor corpului central al unităţi şi încheierea lucrărilor la ambulatoriul spitalului.

Reabilitarea clădirii ambulatorului, un imobil aproape lăsat în paragină, a fost realizată de la zero în mai puţin de doi ani. Prin implicarea Primăriei Găeşti, a Consiliului Judeţean şi prin fonduri europene, spitalul de la Găeşti nu numai că a fost salvat de la desfiinţare, cum îşi propusese guvernul Boc, dar a devenit o unitate modernă care deserveşte în condiţii optime, eficiente, peste 80.000 de cetăţeni din zona de sud vest a judeţului.

spital gaesti 6

Primăria doreşte acum, prin elaborarea altor proiecte pe fonduri europene, să reabiliteze termic blocul central al spitalului. Dotarea cu aparatură şi tehnică medicală se va realiza în următoarele luni. Conducerea spitalului a ţinut să mulţumească primarului Dan Iacobuţă pentru implicare şi sprijin.

Adrian Ţuţuianu a vrut neapărat să prezinte o parte din proiectele pe plan medical materializate în judeţul Dâmboviţa.

„Am reuşit să realizăm lucruri extraordinar de importante pentru sistemul de sănătate public din judeţ. Am redeschis în luna iunie 2013 spitalul de la Titu. Am finalizat şi am inaugurat pe data de 17 decembrie proiectul european de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, o investiţie de circa 20 de milioane de euro”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dezvăluit celor prezenţi că, înainte de a veni la Găeşti, l-a dus pe ministrul Bănicioiu la Sanatoriul TBC de la Moroieni, unitate medicală înfiinţată de regele Ferdinand şi uitată aproape cu totul în ultimii zece ani. Ministrul Nicolae Bănicioiu a promis sprijin pentru reabilitarea unităţii de la Moroieni şi transformarea sa într-un centru medical regional. Se pare că acest lucru se va realiza anul viitor, prin fonduri guvernamentale şi alocări din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

spital gaesti 1

La Găeşti, Bănicioiu a avut un discurs simplu, pornit cu emoţie şi un soi de romantism revoluţionar.

„Am văzut în ochii pacienţilor speranţa… Mă bucur că guvernul Boc nu a reuşit să închidă şi spitalul de la Găeşti. Cred că am făcut un lucru extraordinar. Vedeţi câţi oameni se bucură de realizarea acestui proiect”, a mărturisit ministrul Nicolae Bănicioiu.

A luat cuvântul şi Gabriela Szabo, doar pentru a felicita autorităţile locale şi judeţene pentru realizările de la Găeşti. A urmat tăierea obişnuitei panglici inaugurale şi vizita în spital.

spital gaesti 5 spital gaesti 4 spital gaesti 2

Adaugă un Comentariu

*