Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 9, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Spitalul Judeţean din Târgovişte are, de astăzi, cabinet pentru urgenţele stomatologice

DÂMBOVIŢA: Spitalul Judeţean din Târgovişte are, de astăzi, cabinet pentru urgenţele stomatologice 

cabinet stomatologic spital 2

Dâmboviţenii care se vor confrunta de acum înainte cu probleme stomatologice apărute spontan, în miez de noapte sau la sfârşit de săptămână, nu vor mai fi nevoiţi să rabde, să se trateze singuri sau să se deplaseze în Bucureşti. Astăzi, 16 iulie 2014, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost inaugurat primul cabinet urgenţe medicină dentară din judeţ, în cadrul căruia pacienţii vor primi îngrijiri stomatologice zilnic, între orele 19:00 – 07:00, iar sâmbăta şi duminica în regim de permanenţă.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Dâmboviţa – dr. Nedim Dinescu, în responsabilitatea căruia a fost inclus cabinetul de urgenţe stomatologice, ne-a informat că vor asigura permanenţa 12 medici, oameni cu expertiză în domeniu.

„Vor fi 12 manopere pe care le vom executa numai în regim de urgenţă, urmând ca pacientul să se prezinte ulterior la cabinetele stomatologice aflate în relaţie contractuală cu casa de Sănătate sau la cele private. Urgenţa medicală dentară, şi mă gândesc la pulpita acută sau turbarea dinţilor, face parte din primale trei urgenţe medicale, alături de pancreatita acută şi colica renală”, a explicat dr. Nedim Dinescu.

cabinet stomatologic spital 1

Pentru început, finanţarea se va asigura din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă. Potrivit estimărilor, va fi nevoie de 30.000 de lei lunar.

„De la 1 septembrie 2014, în cel mai rău de la 1 ianuarie 2015 aceste servicii vor intra în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. A fost o solicitare pe care am avut-o de foarte multă vreme de la cetățenii care nu pot apela la servicii de acest tip în afara programului obișnuit al cabinetelor stomatologice din oraș și din județ. Pare un lucru mic, dar este extrem de important ca adresabilitate și ca impact asupra cetățenilor care au probleme și care, de regulă, sunt oameni obișnuiți, oameni care n-au resurse financiare să meargă să-și facă tratamentele în altă parte”, a declarat Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Şeful judeţului a ţinut să precizeze, ca să fie clar pentru toată lumea, că la Spitalul Judeţean din Târgovişte se vor trata de acum înainte toate urgenţele stomatologice, însă nu se vor pune dinţi!

Managerul unităţii sanitare – dr. Radu Petrescu a prezentat lista urgenţelor medicale stomatologice care vor fi tratate la Spitalul Judeţean din Târgovişte: stomatitele acute; gingivo-stomatitele ulcero-necrotice; şpalţul şi colutorii; pulpită acută; parodontită apicală acută; abcese; hemoragie post extracţională; traumatisme dento-alveolare; pericoronarita; traumatisme maxilo-faciale; luxaţii articulaţia temporo-mandibulară. 

 

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Spitalul Judeţean din Târgovişte are, de astăzi, cabinet pentru urgenţele stomatologice

  1. VIOLETA FIERARU

    EXISTA IN JUDETUL DAMBOVITA CABINETE SAU CLINICI STOMATOLOGICE CARE AU CONTRACT CU C.A.S. PENTRU PACHETUL MINIMAL ?
    ARE C.A.S. VREUN CONTROL ASUPRA PRETURILOR PRACTICATE IN ACESTE CLINICI SAU CABINETE ?

     

Adaugă un Comentariu

*