Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Stareţul Mănăstirii „Sf. Ioan Casian” ne învaţă principiile alimentaţiei creştine

DÂMBOVIŢA: Stareţul Mănăstirii „Sf. Ioan Casian” ne învaţă principiile alimentaţiei creştine 

Sursa foto:  reporterntv.ro

Marţi, 19 aprilie 2016, de la ora 17:00, Asociaţia Literata organizează, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, conferinţa cu tema „Principiile alimentaţiei creştine”, susţinută de Pr. Arhim. Iustin PETRE, stareţul Mănăstirii „Sfântul Ioan Casian” din Dobrogea, ucenic al Părintelui Iustin Pârvu. Intrarea este liberă.

Despre părintele Iustin Petre se spune că a reinventat mâncarea simplă, dar cu adevărat hrănitoare a înaintaşilor. A pornit în strădania sa de la o întrebare simplă: cum ar trebui să fie alimentaţia unui călugăr care posteşte 220 de zile din an, dar şi a unui om din afara mănăstirii, fără însă a se înfometa, fără a simţi disconfortul preparatelor clasice de post?

„În mintea mea nu se legau niște lucruri. De ce Sfinții Părinți când vorbesc despre post și despre beneficiile lui îl prezintă într-o lumină atât de încântătoare. Postul este ceea ce dă bucurie trupului, postul este ceea ce dă energie trupului și, încet-încet, am început să studiez să văd ce mâncau efectiv și am ajuns la concluzia că în mâncarea lor de bază erau, printre legume și fructe, semințele“, a explicat stareţul Mănăstirii „Sf. Ioan Casian”, citat de reporterntv.ro.

Adaugă un Comentariu

*