Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Staţie de epurare de patru milioane de euro pentru oraşul Fieni. Urmează Titu şi Pucioasa

DÂMBOVIŢA: Staţie de epurare de patru milioane de euro pentru oraşul Fieni. Urmează Titu şi Pucioasa 

statie epurare fieni 3

Astăzi, a fost inaugurată la Fieni noua staţie de epurare a oraşului, investiţie realizată prin fonduri europene nerambursabile – Programul Operaţional Sectorial Mediu I. Valoarea proiectului s-a cifrat la patru milioane de euro, după cum a precizat Mircea Constantin – directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. Practic, staţia de epurare de la Fieni va aşeza oraşul în rândul localităţilor care dovedesc respect faţă de cetăţeni şi faţă de natură, fiind folosite echipamente şi aparatură de ultimă generaţie. Astăzi, s-a dat startul testelor tehnologice.

„Acest obiectiv a fost construit pentru a deservi 12.000 de abonaţi, iar la sfârşitul perioadei de implementare a POS Mediu II va ajunge la 24.000 de cetăţeni, însemnând toate localităţile care sunt în amonte de Fieni. Lucrarea a fost începută anul trecut”, a explicat Mircea Constantin.

statie epurare fieni 2Prezent la inaugurare, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a felicitat conducerea Companiei de Apă pentru că a reuşit să ducă la bun sfârşit acest proiect care înregistra anul trecut mari întârzieri în execuţie, ca de altfel toate cele 10 componente ale proiectului de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa.

„Astăzi, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 75%. Decontările sunt ceva mai mici. Putem spune că s-au finalizat aproape trei contracte din POS Mediu I. Este foarte important că am reuşit să recuperăm întârzierile. Vă anunţ că vom pune în funcţiune, tot anul acesta, staţia de epurare de la Pucioasa şi pe cea de la Titu, ceea ce însemană că mai facem paşi în implementarea acestor proiecte”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Şeful judeţului nu a ratat însă prilejul de a-i trage şi de urechi pe reprezentanţii operatorului de apă din judeţ pentru faptul că au întârziat nepermis de mult adjudecarea licitaţiei pentru proiectul care priveşte reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare de la Titu, proiect reziliat în anul 2012 din culpa exclusivă a constructorului.

„Fac apel să finalizaţi rapid adjudecarea lucrărilor de la Titu. Avem acolo două loturi. Este interesul judeţului să luăm toţi banii europeni de pe POS Mediu I. Este nepermis cât aţi întârziat în adjudecarea acestor lucrări. De asemenea, întârziem nepermis de mult cu stabilirea câştigătorilor pentru cele 19 proiecte depuse pe economiile din POS Mediu I. Am rugămintea la cei de la Compania de Apă, dacă nu se poate cu personalul propriu, să angajăm specialişti externi şi să rezolvăm acest lucru cât mai rapid. Unele sunt proiecte mari, complicate, şi nu vreau să mergem pe teza că, dacă nu se termină implementarea, va plăti administraţia publică, pentru că nu are de unde”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

statie epurare fieni 1

Adaugă un Comentariu

*