Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Staţiunea Piscicolă de la Nucet, executată silit! Datoriile depăşesc 1 milion de lei

DÂMBOVIŢA: Staţiunea Piscicolă de la Nucet, executată silit! Datoriile depăşesc 1 milion de lei 

statiune piscicola nucet 1

Staţiunea Piscicolă de la Nucet, o emblemă a judeţului dar şi a cercetării româneşti în domeniu, a fost adusă aproape în sapă de lemn datorită legilor economiei de piaţă, dar şi a managmentului defectos aplicat. Unitatea este executată silit din cauza acumulării unor datorii la bugetul de stat. Despre ce s-a întâmplat în ultimii ani la Nucet ar fi multe de spus, dar o vom face cu altă ocazie.

Staţiunea, înfiinţată în anul 1941, la iniţiativa savantului Grigore Antipa, nu trebuie să dispară. Datoriile sunt de peste 1.100.000 de lei, iar în contul acestora finanţele publice vor să execute silit o serie de utilaje şi bunuri absolut indispensabile procesului de cercetare, producţie şi de întreţinere a complexului hidrotehnic: tractoare, maşini, buldozere, bărci etc.

Mai mult decât atât, spune deputatul Ionuţ Săvoiu, „blocajul financiar actual al SCDP Nucet va duce la imposibilitatea accesării fondurilor europene prin Programul Operaţional de Pescuit şi implicit la valorificarea potenţialului de realizare a exporturilor din sectorul piscicol românesc”.

ionut savoiu

Demnitarul doreşte ca ministrul Agriculturii – Daniel Constantin, care s-a tot plimbat prin Dâmboviţa şi a promis multe, dar nu a făcut nimic concret până acum, să asigure din bugetul Ministerului sumele de banii necesare astfel încât procedura executării silite să fie suspendată. Mai sugerează parlamentarul dâmboviţean ministrului Agriculturii să creze un program special de finanţare a activităţii de cercetare de la SCDP Nucet, care să prevină acumularea de datorii ale acestei unităţi către bugetul statului.

Noi, am mai adăuga, să se verifice dacă nu cumva cineva doreşte cu orice preţ falimentarea acestei instituţii de elită a cercetării româneşti ca mai apoi, să fie cumpărată pe bucăţi.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Staţiunea Piscicolă de la Nucet, executată silit! Datoriile depăşesc 1 milion de lei

  1. Neacşa Nicolae

    ESTE FOARTE POSIBIL CA ”CINEVA” SĂ MENŢINĂ STAREA S.C.D.P.-NUCET SĂ INTRE ÎN INSOLVENŢĂ PENTRU CA APOI ”MARII INVESTITORI PRIVAŢI” SĂ O CUMPERE PE BUCĂŢI (A SE INŢELEGE FERMELE BĂLENI,CAZACI,NUCET,MIRCEA-VODĂ)ESTE DE INTERES NAŢIONAL CA ACEASTĂ STAŢIUNEA DE CERCETARE ŞI DEZVOLTARE PISCICOLĂ DE RENUME SĂ RĂMÂNĂ ÎN PATRIMONIUL STATULUI PRIN FINANŢARE DE LA BUGETUL DE STAT DIN REZERVA GUVERNULUI,PRIN INVITAREA PREMIERULUI ŞI MINISTRULUI AGRICULTURII ŞI A.S.A.S.-ULUI,AŞA CUM A MAI FOST INVITAT ŞI PREMIERUL ADRIAN NĂSTASE ÎN ANII 2002,SITUAŢIA DE ATUNCI REZOLVÂDU-SE ÎN MOD RAŢIONAL ŞI EFICIENT.DECI SE POATE ŞI ACUM,INIŢIATIVĂ TREBUIE,

     

Adaugă un Comentariu

*