Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Staţiunea turistică montană Padina-Peştera, un vis din ce în ce mai aproape!

DÂMBOVIŢA: Staţiunea turistică montană Padina-Peştera, un vis din ce în ce mai aproape! 

padina-pestera 2

Apariţia în zona Padina-Peştera din Masivul Bucegi a unei staţiuni turistice de interes naţional, după 25 de ani de sforţări, demagogie pură, colocvii, întâlniri, masterplanuri etc., pare să prindă un uşor contur. Spune Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, că Ministerul Turismului a solicitat autorităţilor locale toate documentele necesare pentru atestarea staţiunii turistice Padina-Peştera.

Condiţiile prevăzute de lege, spune şeful judeţului, nu vor fi îndeplinite din prima, dar zona va putea fi declarată staţiune de interes local. Trebuie realizate reţele de apă şi canalizare, staţie de epurare. De asemenea, explică Alexandru Oprea, trebuie să existe un traseu cu curse regulate de autobuz, unitate medicală, bancă etc.

Nu trebuie uitat că în luna martie, deputatul PSD Corneliu Ştefan, printr-o interpelare, a solicitat ministerului de resort să se implice pentru punerea în valoare a zonei turistice Padina-Peştera din Bucegi. Demnitarul dâmboviţean i-a solicitat ministrului Turismului Mircea Titus Dobre să reanalizeze priorităţile din Legea Superschi în Carpaţi şi să identifice cauzele care au dus la ocolirea de la finanţare a proiectului din zona Padina-Peştera.

Adaugă un Comentariu

*