Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Tabără naţională de sculptură la Muzeul Comunismului din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Tabără naţională de sculptură la Muzeul Comunismului din Târgovişte 

Prima ediţie a Taberei de Sculptură "Vasile Blendea" s-a organizat la Moreni

Astăzi, se deschide la Târgovişte, la Muzeul Comunismului (fosta unitate militară de la gară), cea de-a doua ediţie a Taberei Naţionale de Sculptură „Vasile Blendea”. La acest eveniment vor participa sculptori cunoscuţi din România: Marius Viorel Ivanovici – Piteşti, Mugur Vrânceanu – Galați, Lucian Tudorache – Piatra Neamţ.

CITEŞTE ŞI: Cinci sculptori de renume însufleţesc piatra în văzul morenarilor! Operele de artă vor completa zestrea culturală a oraşului

Tabăra este organizată de Centrul Judeţean de Cultură în perioada 19 – 28 august. Prima ediţie s-a desfăşurat anul trecut în Moreni. De altfel, autorităţile au anunţat de atunci că doresc ca evenimentul să fie organizat în fiecare an, cu schimbarea locaţiei, astfel în cât municipiile şi apoi oraşele din judeţ să-şi îmbunătăţească zestrea edilitară cu lucrări de valoare.

CITEŞTE ŞI: De la piatră brută la operă de artă! Tabăra de sculptură „Vasile Blendea” a ajuns la final

Tematica celei de-a II-a ediţii a taberei vizează istoria municipiului Târgoviște, a județului Dâmbovița, strâns legate de cele aproximativ trei secole în care aici s-a aflat Cetatea de Scaun a Țării Românești, dar și punerea în valoare a frumuseților naturale ale județului. Prin iniţierea acestui simpozion de sculptură, Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa doresc să contribuie la revitalizarea artelor, de această dată acordând sprijin artiştilor ce dau viaţă pietrei.

AFIS - SCULPTURA 2015

Adaugă un Comentariu

*