Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Târg ilegal de cai, la marginea oraşului Titu. Geambaşii n-au frică de autorităţi!

DÂMBOVIŢA: Târg ilegal de cai, la marginea oraşului Titu. Geambaşii n-au frică de autorităţi! 

targ cai 3

De mai multă vreme, la intrarea dinspre Găeşti în oraşul Titu, pe DN 7 Bucureşti-Piteşti, pe un maidan, se organizează un târg ilegal de cai. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare Domâboviţa, dr. Sandu Tolea, activităţile comerciale desfăşurate aici nu sunt autorizate.

Inspectori sanitar-veterinari au descins în acest târg şi au aplicat sancţiuni contravenţionale, dar tot degeaba. Geambaşii de cai se adună în fiecare zi de marţi fără să le fie teamă de cineva.

targ cai 2Ne-au spus oamenii care trec prin zonă că, nu de puţine ori, bietele animale sunt supuse de negustori la tot felul de teste chinuitoare pentru a dovedi că sunt apte pentru muncă şi efort. Cabalinele sunt bătute cu sălbăticie sau puse să tragă la căruţe supraîncărcate sau cu roţile legate cu lanţuri.

„Am văzut cai care au fost maltrataţi aşa de rău încât nu s-au mai ridicat de la pământ. Negustorul care prinde un client, dacă nu reuşeşte să încheie târgul fiindcă animalul nu rezistă la probe, îl rupe în bătaie pe bietul cal”, ne-a spus un localnic.

targ cai 1

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Târg ilegal de cai, la marginea oraşului Titu. Geambaşii n-au frică de autorităţi!

  1. liv

    Unde este POLITIA unde sunt JANDARMII?
    Cum adica, nu le e frica de autoritati, pai legea e facuta, doar pentru a fi bifata?
    Sa vedem ce spune d-l ministru Petre Toba!

     

Adaugă un Comentariu

*