Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Oraşul Târgovişte se schimbă zi de zi! Garajele insalubre sunt înlocuite cu parcări generoase

DÂMBOVIŢA: Oraşul Târgovişte se schimbă zi de zi! Garajele insalubre sunt înlocuite cu parcări generoase 

parcare Compania de Apa 2

Nu va avea municipiul Târgovişte foarte curând parcări subterane sau supraterane aşa cum există în marile oraşe occidentale, dar nu putem să nu remarcăm că s-au făcut deja paşi importanţi pentru descongestionarea traficului şi asigurarea unor spaţii civilizate unde să-ţi laşi maşina.

Decizia de a dărâma garajele insalubre, luată în urmă cu câţiva ani de către Executivul condus până de curând de primarul Gabriel Boriga, a fost una dintre cele mai bune pe care edilii puteau să le ia. Au dispărut garajele din zona centrală a oraşului (spatele Hotelului Dâmboviţa), din Micro 8 (vizavi de Piaţa 1 Mai), o porţiune din Micro IV  şi procesul de demolare continuă. Prin urmare, s-a mers pe acelaşi principiu şi în momentul în care s-au proiectat planurile integrate de dezvoltare urbană, astfel că în Micro VI, Micro XI, Micro XII, Aleea Trandafirilor şi Cartierul CFR nu va mai rămâne nici urmă de garaj.

stan - prisacaru

Astăzi, primarul interimar Ciprian Prisăcaru şi viceprimarul Cristian Stan au inspectat şantierele deschise în oraş, pentru a se asigura că ritmul lucrărilor nu va fi încetinit, astfel încât până la sfârşitul lunii octombrie să fie turnat primul strat de asfalt pe toate străzile cuprinse în planurile integrate de dezvoltare, pentru că, nu-i aşa, şi răbdarea târgoviştenilor are o limită.

S-au oprit edilii şi în zona din spatele Companiei de Apă, care a fost transformată într-o imensă parcare, cum nu există până la acest moment în municipiul Târgovişte.Astăzi, se turna stratul doi de asfalt, pentru a se putea trece la delimitarea spaţiilor de parcare.

„În acest perimetru existau 230 de garaje. În foarte scurt timp, această parcare imensă care a fost deja asfaltată, urmează să marcăm 400 de locuri de parcare. Timp de cinci ani, parcarea va fi gratuită. Vom descongestiona total strada General I.E. Florescu, care va rămâne liberă şi pe stânga, şi pe dreapta”, a declarat primarul interimar Ciprian Prisăcaru.

Viceprimarul Cristian Stan a ţinut să precizeze că dezvoltarea Târgoviştei nu se va opri la proiectele actuale. Dimpotrivă, administraţia locală a întocmit deja documentaţiile necesare astfel încât să acceseze fonduri europene nerambursabile şi în sesiunea fina nciară 2014-2020.

„Cred că este o diferenţă imensă între ce era înainte în această zonă şi unde am ajuns în momentul de faţă. Lucrările continuă şi, atunci când vor fi finalizate, cred că toată lumea va observa că va fi o schimbare în bine. De altfel, acest lucru deja se simte. Vom pune accent şi în viitor pe accesarea fondurilor europene. Trebuie să continuăm să modernizăm Târgoviştea pe bani europeni. Este cel mai bun lucru pe care putem să-l facem pentru comunitatea locală”, a concluzionat Cristian Stan.

parcare Compania de Apa 1

 

Adaugă un Comentariu

*