Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Târgovişteanul Ioan Chifu are soluţii împotriva falşilor revoluţionari!

DÂMBOVIŢA: Târgovişteanul Ioan Chifu are soluţii împotriva falşilor revoluţionari! 

ioan chifu

Târgovişteanul Ioan Chifu, cunoscut în special pentru munca sa titanică de a promova copiii supradotaţi prin intermediul Asociaţiei Loisir, i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă cu privire la condiţia revoluţionarilor din decembrie 89. Ioan Chifu este unul dintre puţinii dâmboviţeni care s-au aflat în focul evenimentelor petrecute la Târgovişte. Recunoaşte deschis că „puţini au fost, mulţi au rămas”! şi s-a adresat primului ministru cu soluţii de a face curăţenie în rândul luptătorilor din decembrie 1989.

Stimate Domnule Prim-Ministru al României,

Sunt un „venerabil” Bunic – dar nu cel din romanele poliţiste cu faimosul căpitan Apostolescu – domiciliat în „Cetatea de Scaun a peste 30 de domnitori”… aţi intuit bine… Târgovişte.

În anul 1989 eram un om neînfricat, curajos – nu că acum n-aş fi – vaşnic, un om în puterea vârstei, dornic împreună cu românii, să umbrim „epoca de aur” a societăţii socialiste „multilateral dezvoltată”.

Dumneavoastră, un tânăr inocent de 16 ani, în floarea vârstei, demonstraţi împotriva regimului totalitar şi sunt sigur că nici măcar nu visaţi că o să deveniţi Prim-Ministrul României.

În Iaşi au început din 14 decembrie 1989 mişcări,…dar ce să vezi,… „Regimul” a mutat „Dinamoviada” acolo.

În perioada 16-22 Decembrie 1989 întregul mapamond ştia de masacrul desfăşurat în Timişoara de către forţele loiale Conducătorului, „fiului iubit al poporului”.

21-22 Decembrie 1989 locuitorii Bucureştiului şi nu numai, au avut de a face cu forţele criminale de represiune.

22 Decembrie 1989, în majoritatea oraşelor reşedinţă de judeţ, în oraşele şi comunele României au fost ocupate sediile C.J, p.c.r, inspectoratelor M.I, primăriilor şi alte obiective importante.
Nu le nominalizez, pentru a nu omite vreun oraş.

22-25 Decembrie 1989 au fost zile deosebit de sângeroase.

Da… Revoluţia Română a învins!!!

Dacă nu,…rămâneau la conducere tot oameni cu „origini sănătoase”.

Ce se întâmpla cu oraşul Timişoara dacă nu ieşeau bucureştenii în 21 şi 22 Decembrie 1989 şi în 22 Decembrie 1989 în majoritatea reşedinţelor de judeţ, celorlaltor oraşe şi comune din România… adică „toată ţara”?(!!!)

„Timişoara să fie rasă de pe suprafaţa pământului”. Parcă aşa se discuta la acea vreme. Unii istorici afirmă că a fost” Lovitură de stat”. Oare… ce interese ascunse au? Unii dintre aceştia au fost dovediţi „colaboratori”, ofiţeri ai securităţii, etc.

Eu care am trăit momentele dramatice, alături de curajoşii români adevăraţi, indiferent de naţionalitate, îi contrazicem vehement.
Forţele de represiune strigau la portavoce: “nu înaintaţi tovarăşi, avem ordin să tragem!“ – erau înarmate „până-n dinţi” – altele au tras fără milă şi somaţii…

Domnule Adrian Sanda, ce vă făceaţi dacă în 22 Decembrie 1989, nu „ieşea” toată ţara? Ce se întâmpla cu cei reţinuţi, răniţi dacă nu erau „bravii” Luptători Revoluţionari în 22 Decembrie 1989?

Domnule Prim-Ministru, fiecare român, care a participat în mod direct la acţiunile revoluţionare, a avut un rol determinant în felul său indiferent de timpul scurs „până la fuga lui Ceauşescu”, de reţinuti, răniţi etc.

În judeţul Dâmboviţa au fost arestaţi patru dintre conducătorii p.c.r. – cei mai importanţi – Nicolae şi Elena Ceauşescu, Emil Bobu şi Ion Dincă („Ion te leagă”) – Târgovişte şi Găieşti – dar evident… „după fuga lui Ceauşescu”!!!

A se reţine… în Dâmboviţa erau trei întreprinderi cu profil militar: Moreni, Mija şi Dragomireşti, Releul de transmisiuni de la Voineşti, unităţi militare de elită: antiaeriene, tancuri, paraşutişti şi elicoptere, etc.

Toate acestea formau un bastion greu de cucerit. Ce se întâmpla dacă revoluţionarii şi armata nu fraternizau şi-l apărau pe Ceauşescu… „după fuga lui”???

Este o anomalie expresia „până la fuga lui Ceauşescu”??? Unde a fugit?… A plecat la Snagov şi apoi în jud. Dâmboviţa, pentru a organiza rezistenţa.

Acceptabilă este sintagma „până la arestarea cuplului Ceauşescu inclusiv”!(!!!). Acest lucru s-a petrecut în 22 Decembrie, ora 18 şi câteva minute.

Oare cei care i-au arestat şi percheziţionat, persoane civile în frunte cu Ştirbescu Ilie Petre, care ştiau de existenţa cuplului Ceauşescu şi celorlalţi doi conducători de frunte ai R.S.R, pe meleagurile mioritice şi mirifice dâmboviţene, nu au avut un „rol determinant” în Victoria Revoluţiei Române?

Nu contestă nimeni, tot respectul şi onoarea românilor, ce s-a întâmplat în Timişoara şi mai ales în Bucureşti, dar „să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, dacă nu se extindea Revoluţia, în toate reşedinţele de judeţ, oraşele şi comunele României, altfel se scria istoria noastră în „Grădina Maicii Domnului”, cum este etichetată România.

Pe chipurile ridate de vicisitudinile vremii ale Revoluţionarilor, se poate citi DEZAMĂGIREA în plenitudinea forţelor ei.

Domnul Adrian Sanda, la toate întâlnirile cu revoluţionarii, în diferite oraşe ale României, susţinea sus şi tare că doreşte să înlăture „impostorii” din rândul luptătorilor. Oare care impostori? Numai ai „lor” ai „celorlalţi”?

I-am propus domnului Adrian Sanda – Secretar de Stat la S.S.P.R – să îl ajut necondiţionat – fără pretenţii materiale, în efectuarea „curăţeniei” în mod special în municipiul ORAŞ – MARTIR Târgovişte.

Dar ce să vezi…? Am rămas în stadiul cântecului „Parole… Parole… Parole…! adică în traducere liberă: „Vorbe… Vorbe… Vorbe”…!

Eu sunt un jucător de şah destul de bun, dar nu pot anticipa mutările S.S.P.R-ului şi GUVERNULUI. Probabil că nu există „REGULI”, este doar un joc (şahul ). Nu?

În şah mutările greşite sunt urmate în scris de (???) (mutare foarte “proastă”) iar cele bune de (!!!) (mutare excelentă).

Domnule Prim-Ministru şi domnule Secretar de Stat O.U.G 95/2014≡(???).

A fost odată un preşedinte (A se citi Vasile Duţă), fost senator P.R.M. şi apoi P.S.D., la o asociaţie de revoluţionari din Dâmboviţa, care în periplul lui, a staţionat într-o „haltă” de 5 ani la un Penitenciar de Maximă Siguranţă, pentru „bună purtare”.
El a reuşit să se adeverească „zicala”: „ Puţini am fost, mulţi am rămas”!

Prin falsuri, documente contrafăcute, poze trucate etc. au fost promovaţi „Luptători cu merite deosebite” oameni care nu au avut nicio tangenţă cu Revoluţia.

A sosit anul fatidic 2000, când a apărut Monitorul Oficial 100. Şi ce să vezi???…SURPRIZE…SURPRIZE…!!! nu, nu cu … ANDREEA MARIN, ci cu listele S.S.P.R.-ului sau cum s-o mai fi… numind…

În M.O 100 o pleiadă de „mari” şi„numeroşi”„Luptători cu merite deosebite”, iar unii care meritau pe deplin să fie în rândul remarcaţilor cu merite deosebite pentru Victoria Revoluţiei Române trecuţi… nu pe linia moartă,… ca la C.F.R.,…ci în rândul simplilor participanţi.

Aceeaşi preşedinţi care au susţinut şi promovat dosarele revoluţionarilor, sunt desemnaţi (Asociaţiile înfiinţate până în 31 Decembrie 1992) să mai „susţină” încă o dată aceleaşi dosare (unele cu „probleme majore”).

Oare, nu mai este valabil proverbul: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”?… sau cu evoluţia chimică s-a găsit „soluţia” de „curăţire” şi purificare a unora dintre ei care din exces de zel şi stipendii materiale au deschis robinetul: cât mai mulţi, aşa pe bandă rulantă. A se citi că nu toţi preşedinţii asociaţiilor de revoluţionari au făcut aşa ceva.

Drept membri ai Asociaţiei Apolitice Societatea Târgovişte şi ai Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie 1989 Târgovişte, am fost cu „jalba-n proţap” la toţi Secretarii de Stat, numiţi, care s-au perindat pe la S.S.P.R.: Puiu Fesan, Sorin Vintilă Meşter, George Costin, Victor Socaciu, Adrian Sanda, nominalizând „intruşii”, „impostorii” Revoluţiei Române, dar pe criterii politice sau mai ştiu eu ce fel de… nu s-a luat măsura excluderii „acestora” din rândul revoluţionarilor.

Nu demult ajutam un băieţel cu guriţa cât bobiţa, mereu zâmbitoare şi grăitoare, spunând veşnicul „De ce?”, cu umilele mele cunoştinţe în ale matematicii. Astăzi, băieţelul a devenit un adevărat bărbat – OM de ŞTIINŢĂ – parcă aşa se numesc cei cu studii „pe bune” conform legislaţiei în vigoare – la 27 de ani susţine doctoratul la Universitatea „Paul Sabatier” din Toulouse, cu bursă de la Guvernul Francez.

Da, frumoasă realizare!
Cum se numeşte? Simplu! …ROMÂN!!!
Pentru cunoscuţi ADI…
Ce nu aţi înţeles? Că este posibil aşa ceva?
Da, avem copii deştepţi!!!
Ce anume?… Cum?… Am „pile”? Nu!… Vă înşelaţi!!! „Pilele” s-au tocit în 1989. Da, da, în timpul REVOLUŢIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989. Sau ar fi trebuit să se „tocească” şi să dispară definitiv, inclusiv „nepotismul”.

Da… aţi intuit bine… am o asociaţie pentru copiii supradotaţi din punct de vedere intelectual, din rândul căreia au ajuns – Oameni Mari – Balaş Mihaela (studii la Universitatea – Sorbona), Dobre Roxana (studii la Universitatea – Copenhaga), Alionte Maria Ruxandra (studii la Medicină – Stomatologie), Konrad Richard (studii la Facultatea de Arte Plastice), Mihai Tarbă (Academia de Poliţie), Cristina Calotescu – vicecampioană mondială la şah etc.

Fiecare copil doreşte să devină – OM de ŞTIINŢĂ – precum ADI. Oferiţi-i posibilitatea succesului (reuşitei), DOMNULE PRIM-MINISTRU.

Dar, să revenim la O.U.G 95/2014. Cu tot respectul, nu stiu a cui „găselniţă” a fost această Ordonanţă 95/2014, care nu face altceva decât a dezbina şi a isca luptă fraticidă între revoluţionari.

Domnule Prim-Ministru, pe actualul Secretar de Stat, domnul Adrian Sanda, să-l promovaţi… într-un post de Consul… undeva… cât mai departe în lume…

Lesne se pot descoperii „intruşii”, „impostorii”, iata soluţia de curăţire: Comisia de reverificare a dosarelor care cuprinde şi reprezentanţi ai legii să se deplaseze în judeţul respectiv şi din fiecare obiectiv de importanţă majoră: Consiliul judeţean al p.c.r., Primărie, Inspectoratul M.I. (securitate, miliţie judeţ,- locală, muzee, etc) să fie audiate toate persoanele participante în mod direct la acţiunile Revoluţiei Române. Sunt şi înscrisuri reale din care să rezulte ADEVĂRUL ISTORIC.

Domnule Prim-Ministru, cel mai bun lucru ar fi ca O.U.G 95/2014, să fie retrasă. În cazul în care nu se face acest lucru, în numele majorităţii revoluţionarilor dâmboviţeni, sper eu şi nu numai, să se facă următoarele modificări:
4. La articolul 3 alineatul (1) literele a), b) şi c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
a) nemodificat
b) nemodificat
1.
2.
3. Luptător cu Rol Determinant – atribuit celor care în perioada 14 – 22 Decembrie 1989 au avut un rol determinant la declanşarea şi Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi-au pus viaţa în pericol în confruntările cu forţele de represiune. Au ocupat şi apărat obiectivele de importanţă deosebită, care au aparţinut regimului totalitar, până la arestarea dictatorului.
(10) Articolul 5
(4) Dosarele persoanelor care solicită preschimbarea certificatelor sau eliberarea noilor certificate în baza legilor recunoştinţei trebuie să conţină documentaţia prevăzută în Hotărârea de Guvern nr. 566/1996 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei pentru cinstirea şi sprijinirea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 cu modificările ulterioare, pentru fiecare categorie precum şi avizul reactualizat al unei organizaţii de revoluţionari legal constituită indiferent de dată(data constituirii organizaţiei).

În concluzie, obţinerea titlului de „Luptător cu Rol Determinant” să fie până la arestarea cuplului Ceauşescu în 22 Decembrie 1989 dacă neapărat trebuie făcută o separaţie temporală.

Aceasta este „Scrisoarea deschisă” care cuprinde realităţile petrecute în decursul a 25 de ani.

Cu speranţa că dumneavoastră, Domnule Prim-Ministru, daţi curs celor aduse la cunoştiinţă, vă mulţumesc anticipat.

Vă mai spun „amu” ceva:
– nu sunt înregimentat la nicio formaţiune politică – partid – nici măcar în p.c.r. nu am fost „membru”– dar nu-mi pare rău.

P.S. Aştept răspuns public, aşa ca de la om la om…

Cu respect şi deosebită stimă,
Bunicul,
Jucător de şah,
REVOLUŢIONAR,
Ioan Chifu

Adaugă un Comentariu

*