Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Târgoviştenii vor petrece 1 iunie ca într-o mare familie, la iniţiativa administraţiei locale

DÂMBOVIŢA: Târgoviştenii vor petrece 1 iunie ca într-o mare familie, la iniţiativa administraţiei locale 

Consiliul Municipal Targoviste 1 k

Prognoza meteo nefavorabilă i-a determinat pe aleşii târgovişteni să amâne cu o lună manifestările prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 mai. Practic, vom avea „1 iunie în familie”, după cum au hotărât consilierii municipali întruniţi vineri, 25 aprilie, în şedinţă extraordinară de lucru, renunţându-se la activităţile de 1 Mai.

Pentru realizarea acestui eveniment, ce se doreşte a fi unul care să dezvolte şi să permanentizeze relaţiile dintre vecini şi relaţiile dintre membrii comunităţii şi administraţia publică locală, s-au alocat 70.000 de lei.

Banii vor fi utilizaţi pentru organizarea, în zilele de 31 mai şi 1 iunie, a unor activităţi tip competiţie în care să fie înscrise echipe din toate cele 12 cartiere ale oraşului. Acţiunea se va organiza în Parcul Chindia şi va fi urmată de un concert în aer liber susţinut de fanfară şi un foc de artificii.

Totodată se vor finanţa trei campanii de conştientizare, informare şi educare: cu privire la cancerul de col uterin; cu privire la managementul vieţii personale şi cu privire la deficienţele de educaţie medicală, igienă şi comportament civic.

Administraţia municipiului Târgovişte asigură fonduri, conform deciziei consilierilor locali, şi pentru alte activităţi culturale care se vor organiza în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. În aceeaşi şedinţă de vineri, 25 aprilie, s-au alocat 80.000 de lei pentru organizarea evenimentului „Primăvara clasică europeană” (9 mai) şi 250.000 de lei în vederea organizării primei ediţii a Festivalului Medieval „Dracula” (13-16 iunie).

Adaugă un Comentariu

*