Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Târgul meşterilor populari organizat la Târgovişte, o istorie vie a tradiţiilor româneşti

DÂMBOVIŢA: Târgul meşterilor populari organizat la Târgovişte, o istorie vie a tradiţiilor româneşti 

targ mesteri populari 3

Târgul meşterilor populari organizat, cu ocazia zilielor municipiului Târgovişte, de Centrul Judeţean de cultură, Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a adunat pe aleea centrală a Parcului Mitropoliei 54 de meşteri populari sosiţi din toate colţurile ţării. Ba chiar s-a deschis prima mustărie! Pe lângă ei, au venit şi producători de alimente şi dulciuri tradiţionale.

targ mesteri populari 4

Elementul de inedit îl reprezintă „Tabăra de caricatură” organizată în aceste zile la Târgovişte şi care îi are ca principali amfitrioni pe renumitul grafician Marian Avramescu, fratele poetului şi publicistului Lucian Avramescu, şi pe caricaturistul Nicolae Ioniţă. Mai multe adolescente, eleve la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, se aflau deja la lucru pentru a deprinde tainele artei de a creiona portretele haioase ale diferitelor personaje din viaţa culturală şi politică a ţării.

tabara caricatura

Prin târgul meşterilor populari au făcut un raid şi cei doi edili ai Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru – primar interimar şi Cristian Stan – viceprimar.

„Este minunat ce se întâmplă aici. De la an la an, apar meşteri noi, lucruri noi. Îi îndemn pe târgovişteni să viziteze această zonă şi să-şi cheltuie bani achiziţionând obiectele deosebite care se găsesc de vânzare”, a declarat Ciprian Prisăcaru.

targ mesteri populariLa rândul său, Cristian Stan a fost încântat de faptul că tradiţiile populare sunt păstrate mereu proaspete, că are cine duce mai departe meşteşugul popular românesc.

„Consider că, fără contribuţia acestor meşteri, prezentul ar fi mult mai sărac”, a spus Cristian Stan.

targ mesteri populari 2 tabara caricatura 2

Adaugă un Comentariu

*