Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Târgul ofertelor educaţionale îi ajută pe elevii de clasa a VIII-a să-şi decidă viitorul

DÂMBOVIŢA: Târgul ofertelor educaţionale îi ajută pe elevii de clasa a VIII-a să-şi decidă viitorul 

targ educational 1

Elevii de clasa a VIII-a din Dâmboviţa şi părinţii lor au ocazia să culeagă, până vineri – 13 mai 2016, între orele 10:00 – 16:00, informaţii „la cald” despre ofertele educaţionale ale celor 30 de licee din judeţ, în cadrul Târgului organizat de Inspectoratul Şcolar la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte.

Cu ocazia deschiderii, prof. Sorin Ion – inspector şcolar general a explicat că s-a pus accent pe învăţământul profesional şi pe sistemul de burse iniţiat în parteneriat cu societăţile comerciale interesate să-şi califice personalul. Evident, nu sunt neglijate nici ofertele educaţionale ale liceelor teoretice.

„Sper ca impactul să fie mare şi să aibă rol hotărâtor în alegerea absolventului de clasa a VIII-a, pentru că una este să auzi de la vecini cât de bun este Colegiul Naţional X şi alta este să stai de vorbă cu reprezentanţii şcolii respective”, a spus prof. Sorin Ion.

targ educational 2Cât priveşte sistemul de burse, inspectorul şcolar general a dat ca exemplu de bună practică societatea NIMET SRL, care va acorda câte 400 de lei lunar fiecărui elev din cele două clase pe care le-a „adoptat” la Liceul „Nicolae Ciorănescu” din Târgovişte. Singura condiţie este ca aceştia să aibă media de admitere minim 5. De asemenea, NIMET SRL va plăti separat şi buse de studiu. Dacă adăugăm că şi statul asigură câte 200 de lei elevilor care se înscriu la şcolile profesionale, putem trage concluzia că avantajele sunt suficiente pentru a-i îndemna să aleagă să înveţe o meserie.

Cu ocazia Târgului Ofertelor Educaţionale, a fost prezentat şi un ghid pentru orientarea școlară și profesională a absolvenților claselor a VIII-a și calendarul admiterii 2016-2017.

Cât priveşte planul de şcolarizare, prof. Gabriela Istrate – inspector şcolar general adjunct, a anunţat că, la toamnă, se vor forma 148 clase în licee şi 37 de clase în şcoli profesionale. Rămâne de văzut dacă se vor realiza toate aceste clase. Depinde, evident, de modul cum vor finaliza clasa a opta cei 4.941 de elevi, dacă îşi vor termina toţi studiile. Cert este că Inspectoratul Şcolar a gândit un plan de şcolarizare astfel încât niciunul să nu rămână pe afară. Trebuie doar să-şi dorească să studieze în continuare, indiferent că aleg cursurile liceale sau pe cele ale unei şcoli profesionale.

targ educational 3

Adaugă un Comentariu

*