Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual s-a caracterizat prin iniţiativă, imaginaţie şi implicare!

DÂMBOVIŢA: Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual s-a caracterizat prin iniţiativă, imaginaţie şi implicare! 

targ intreprinzatori virtuali 1

Cei care s-au grăbit să spună că tinerii de astăzi sunt o „generaţie pierdută” probabil că ori nu i-au cunoscut cu adevărat, ori sunt nostalgici după vremurile trecute! În realitate, elevii şi studenţii dau dovadă de iniţiativă, au imaginaţie şi le place să se implice. Cel puţin, aceasta este concluzia pe care am tras-o după ce am vizitat Târgul Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, organizat în Parcul Industrial Priboiu, la Centrul de Cercetări Ştiinţifice şi Aplicative al Universităţii Valahia. Am descoperit aici standuri de promovare a firmelor de exerciţiu şi întreprinderilor simulate (virtuale) cu mult deasupra celor de la Târgul Naţional de Turism sau a celor pe care le-am vizitat la Muzeul Satului din Bucureşti, cu ocazia concursului „Satul cultural al României – 2015″.

Firmele de exerciţiu şi întreprinderile simulate reprezintă o metodă nouă de învăţare prin care elevii şi studenţii sunt încurajaţi să-şi dezvolte abilităţile antreprenoriale. În România, conceptul a fost introdus, a povestit Suzana Ilie – director al Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte, în anul 2000, cu susţinere financiară din partea Austriei. Instituţia de învăţământ pe care o conduce nu a beneficiat de acest sprijin, dar, cu toate acestea, a înfiinţat, în anul 2003, prima firmă de exerciţiu de la nivelul şcolii, firmă care a reuşit să obţină pentru România marele premiu la cel mai vechi şi prestigios târg internaţional al firmelor de exerciţiu, cel de la Praga. A fost primul premiu bifat de ţara noastră într-un astfel de concurs.

targ intreprinzatori virtuali 7

„Astăzi, cuvântul sustenabilitate are o semnificaţie. În general, identificăm probleme, scriem proiecte, obţinem finanţări, le rezolvăm şi punem punct. Nu mergem mai departe. Iată că proiectul acesta, numit Asociaţia Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, este unul care continuă o idee minunată din învăţământul românesc şi sunt recunoscătoare că metoda de învăţare «Firma de exerciţiu» pe care am adus-o în România în anul 2010 există şi în 2015 şi continuă atât de frumos”, a precizat prof. Suzana Ilie.

Cea de-a doua ediţie a Târgului Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual a avut o arie largă de acoperire, participând liceeni şi studenţi din: Bucureşti, Argeş, Galaţi, Prahova, Vâlcea, Constanţa şi Dâmboviţa. De asemenea, spune prof. Gabriel Croitoru – preşedintele Asociaţiei Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, principalul organizator al evenimentului, iniţiativa se bucură de sprijin din partea Universităţii Valahia, Colegiului Economic Ion Ghica, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Primăriei Târgovişte şi al unor agenţi economici privaţi.

„Sunt instituţii conduse de oameni care au înţeles ceea ce vrem noi să promovăm, au înţeles acest concept pe care noi l-am prezentat prima dată anul trecut. Au înţeles că, prin ceea ce facem, vrem să dezvoltăm mediul economic din Dâmboviţa şi nu numai. Au înţeles că trebuie să acţionăm în echipă pentru ca tinerii să nu mai plece din ţară, fiindcă se pot face lucruri frumoase şi aici”, a spus prof. Gabriel Croitoru.

În cadrul Târgului Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual s-au acordat şi premii pentru cel mai bun catalog, cel mai bun stand, cel mai bun spot publicitar şi cea mai bună prezentare PPT.

targ intreprinzatori virtuali 3 targ intreprinzatori virtuali 9targ intreprinzatori virtuali 8 targ intreprinzatori virtuali 6 targ intreprinzatori virtuali 4 incubator de afaceri priboiu

Adaugă un Comentariu

*