Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Tariful pentru apă-canal practicat de Serviciul Public Judeţean va fi majorat!

DÂMBOVIŢA: Tariful pentru apă-canal practicat de Serviciul Public Judeţean va fi majorat! 

sandu-oprea

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a anunţat astăzi că, în prima şedinţă a forului legislativ judeţean, se va aproba majorarea tarifului de apă şi canal practicat de Serviciul Public de Apă, cu mult mai mic decât cel al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa (CATD), societate cu care urmează să fuzioneze, conform unei alte hotărâri a aleşilor judeţeni, adoptată anul trecut.

Practic, în Dâmboviţa, preţul apei va fi uniformizat la 3,81 lei + TVA 9%, iar cel pentru serviciile de canalizare la 3,59 + TVA 19%. Aceste tarife plasează judeţul pe locul III la nivel de ţară, acolo unde se situează în prezent Compania de Apă, după cum a spus directorul Adrian Dumitru. Pe scurt, avem al treilea cel mai mare preţ din ţară la apă-canal! Apicarea unei politici tarifare unitare îi va afecta pe locuitorii din cele 13 localităţi în care operatorul de apă-canal este Serviciul Public Judeţean de Apă, care vor fi nevoiţi să plătească facturi cu aproape 50% mai mari.

Cât priveşte situaţia Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, aceasta nu mai este critică, după ce a scăpat, în instanţă, de o parte din corecţiile financiare aplicate pentru proiectul de modernizare a infrastructurii de apă şi canal, derulat cu fonduri europene. De asemenea, urmează să fie semnat un nou contract de finanţare, de peste 220 de milioane de euro, contract care vizează 51 de localităţi din judeţ. CATD a încheiat anul 2016 cu un profit net ce depăşeşte 9 milioane de lei (90 de miliarde de lei vechi).

Adaugă un Comentariu

*