Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Taxa de habitat creşte cu 3 lei, de la 1 ianuarie 2017!

DÂMBOVIŢA: Taxa de habitat creşte cu 3 lei, de la 1 ianuarie 2017! 

taxa-gunoi

Astăzi, 19 decembrie 2016, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubritate constituită la nivelul judeţului Dâmboviţa a adoptat cuantumul taxei de habitat pentru anul 2017, urmând ca acesta să fie asimilat de consilierii din fiecare localitate a judeţului până la data de 28 decembrie. Conform hotărârii luate, dâmboviţenii vor plăti mai mulţi bani pentru ridicarea gunoiului, respectiv: 21 lei/familie/lună (faţă de 18 lei); 12 lei/persoană singură (faţă de 10 lei); 8 lei/gospodărie ai cărei membri sunt plecaţi în străinătate (faţă de 5 lei), iar instituţiile publice vor achita câte 100 lei.

Tarifele ar fi fost şi mai mari, dacă fiecare primărie din judeţ nu ar fi suportat câte 2 lei/gospodărie sub formă de subvenţie, iar Consiliul Judeţean nu şi-ar fi asumat să achite câte 0,5 lei/gospodărie/lună, dar şi creditul contractat odată cu implementarea proiectului, adică o rată de aproape 3 milioane de lei în 2017.

Preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu a precizat că dacă nu ar fi renegociat contractul încheiat de predecesorul său, taxa de habitat ar fi depăşit anul acesta 30 lei/gospodărie/lună.

„Nu suntem fericiţi cu soluţia adoptată, dar nu există altă posibilitate. Suntem sub taxa de salubritate din Argeş şi Prahova. 21 lei lunar este minimul pe care-l puteam stabili, ca să supravieţuim. Anul acesta intră în vigoare o prevedere legală, amânată de Guvernul Ponta, dar pe care Guvernul Cioloş nu a mai amânat-o, şi vom fi obligaţi să plătim o taxă lunară de 80 lei/tonă de gunoi, fiindcă îl preluăm nesortat”, a explicat Adrian Ţuţuianu.

Şeful judeţului a mai precizat că ADI Salubritate înregistrează în acest moment datorii de 9 milioane de lei către concesionari, Supercom şi Eurogaz Prescom. 4 milioane de lei – restanţe din cotizaţiile localităţilor şi 5 milioane de lei – restanţele populaţiei. Cât priveşte viitorul, contractul cu operatorul care ridică şi transportă gunoiul, SC Supercom SA, expiră în luna decembrie 2017. Prin urmare, trebuie organizată o nouă licitaţie. De asemenea, sunt probleme în ceea ce priveşte gropile ecologice de gunoi, care vor fi pline în maximum un an.

În continuare, taxa de habitat va fi încasată odată cu factura Electrica.

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Taxa de habitat creşte cu 3 lei, de la 1 ianuarie 2017!

 1. moshu49

  mișto! mie îmi indexează – nu majorează! – pensia cu 5,25% iar „minunații roșii”, pardon, „social-democrați” îmi majorează taxa pe gunoi cu 16,67%.
  știu, orice dezastru are un început!
  eu le-aș zice și-o urare da-i cu asomare… :(

   
 2. Sorin Pascu

  Ce bine-mi pare c-am luat teapa!

   
 3. boby

  Cuantumul de 21 lei este enorm!

   

Adaugă un Comentariu

*