Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Termen nou pentru primăriile care vor să asfalteze drumuri în asociere cu Consiliul Judeţean!

DÂMBOVIŢA: Termen nou pentru primăriile care vor să asfalteze drumuri în asociere cu Consiliul Judeţean! 

consiliul judetean

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa au la dispoziţie încă trei luni pentru a finaliza documentaţiile tehnico-ştiinţifice şi a-şi programa resursele financiare în vederea realizării, în asociere cu Consiliul Judeţean, a obiectivelor de infrastructură rutieră pentru care au formulat solicitări.

Practic, aleşii judeţeni, reuniţi astăzi în şedinţă extraordinară de lucru, au prelungit până la data de 30 martie 2016 termenul limită pentru depunerea documentelor impuse prin hotărârea de asociere cu Consiliul Judeţean. Iniţial, administraţiile publice locale trebuiau să finalizeze aceste demersuri până la 31 decembrie 2015. Liberalii s-au abţinut de la vot.

Potrivit preşedintelui CJD Adrian Ţuţuianu, în acest moment, sunt în procedură de achiziţie publică 17 contracte. De asemenea, şapte primării nu au făcut nimic pentru ducerea la bun sfârşit a asocierilor cu Consiliul Judeţean, deşi hotărârile s-au luat, în mare marte, încă din anul 2012. Este vorba despre oraşele Găeşti şi Pucioasa şi comunele Braniştea, Finta, IL Caragiale, Hulubeşti şi Butimanu.

În cadrul şedinţei, Adrian Ţuţuianu a punctat că, prin bugetul de stat pentru anul 2016, judeţul Dâmboviţa primeşte cu 100 de miliarde de lei mai puţini bani pentru drumurile judeţene, faţă de 2015, când alocările au fost cele mai mari din ultimii 25 de ani. Speră şeful judeţului ca lucrurile să se reglementeze cumva prin rectificările bugetare ce vor urma.

Având în vedere situaţia nou-creată, administraţia judeţeană aşteaptă sprijin şi din partea primăriilor, în sensul realizării unor asocieri altfel decât în ultimii ani, respectiv asocieri 50% – 50% care să vizeze modernizarea unor sectoare de drum judeţean, nu a unor căi de acces locale şi comunale.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Termen nou pentru primăriile care vor să asfalteze drumuri în asociere cu Consiliul Judeţean!

  1. Cocuta

    Tutuianu este innebunit ca v-a ajunge pe drumuri si n-a bagat in buzunar toti banutii destinati drumurilor! Drumuri n-a facut si nu v-a face in veci! Si nici de cand si-a pus bunul prieten in fruntea drumurilor, numarul 007 de pe lista PSD DB nu s-a schimbat nimic! Mesterul Manole Alin, n-a facut decat sa-si ameninte angajatii si sa-i termine psihic! V-om depune plagere, asa ceva nu se poate! Tutuianului sa i se aloce tot bugetul tarii nu numai 100 miliarde! Astia nu-i ajung nici de ciubuc!

     

Adaugă un Comentariu

*