Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Toaletele ecologice, marele neajuns al turiştilor care merg cu cortul în Bucegi!

DÂMBOVIŢA: Toaletele ecologice, marele neajuns al turiştilor care merg cu cortul în Bucegi! 

corturi padina

Foarte mulţi turişti care merg în această perioadă caniculară la munte, din dorinţa de a se răcori, reclamă mai multe neajunsuri existente pe platoul Padina-Peştera din masivul Bucegi. Zona, pe care autorităţile doresc să o transforme în staţiune turistică de interes naţional, suferă la capitolul utilităţi şi servicii.

Iubitorul de munte care vine cu cortul şi doreşte să cantoneze mai multe zile pe pajiştea de lângă Padina se confruntă din start cu o sumedenie de lipsuri. Toalete încă nu există, omul fiind nevoit să folosească drept wc pădurea. De spălat, singura alternativă – apa râului Ialomiţa. Nu s-a instalat până acum un sistem de duşuri măcar.

Dacă turistul vrea să-şi cumpere o pâine, o sticlă de apă ori vreun medicament, deja vorbim de mofturi, căci nu are nicio şansă. Pe platoul Padina-Peştera nimeni nu s-a încumetat să deschidă până acum vreun magazin sau farmacie. Avem în schimb, din belşug, posturi de jandarmi, puncte salvamont, poliţie şi pensiuni unde preţurile la cazare şi masă nu sunt tocmai îmbietoare şi pentru tot buzunarul.

Cetăţenii iubitori de munte ne-au spus că ar renunţa, în final, la alte facilităţi ale civilizaţiei montane europene dacă ar exista măcar câteva toalete ecologice…

Adaugă un Comentariu

*