Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Toamna aduce „Vioara lui Enescu” la Aninoasa

DÂMBOVIŢA: Toamna aduce „Vioara lui Enescu” la Aninoasa 

centrul cultural aninoasa

Anul acesta, la Aninoasa, în judeţul Dâmboivţa, se va organiza încă o manifestare culturală care se alătură astfel celor ce au intrat în tradiţia locului, devenind şi repere la nivel naţional şi internaţional: „Noaptea de poezie de la Mănăstirea Viforâta”, „Festivalul Primarilor Artişti” şi „Hora de la Aninoasa”.

„Toamna culturală aninoşeană” este o manifestare care a răspuns chemării de a include comuna Aninoasa în calendarul turneului „Vioara lui Enescu”, organizat de Centrul Cultural Media al Radio România. Prin urmare, violonistul Gabriel Croitoru va cânta pe 16 septembrie, de la ora 19:00, în sala Centrului Cultural Aninoasa pe celebra vioară Guarneri care i-a aparținut marelui George Enescu. Va fi acompaniat la pian de Horia Mihail.

În aceeaşi zi, dar de la ora 17:30, tot la Centrul Cultural Aninoasa, va fi vernisată o expoziție de pictură nord-coreeană. Manifestarea se va bucura de prezența Excelențeoi Sale domnul Ri Kwang Il, ambasadorul Republicii Populare Democrate Coreene în România. Expoziția este realizată cu sprijinul Consiliului Asociațiilor de Prietenie Dâmbovița, condus de domnul Ion Hotînceanu.

Pe 17 septembrie, de la ora 18:00, în parcul Mănăstirii Viforâta va avea loc o Serată literar-muzicală intitulată „Emoție de toamnă”.

Anul acesta, doar patru localităţi din România se bucură de „Vioara lui Enescu”: Viişoara (jud. Cluj), Cumpăna şi Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța) şi Aninoasa (jud. Dâmbovița).

Adaugă un Comentariu

*