Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Toate unităţile de învăţământ din Glodeni şi Corbii Mari funcţionează fără autorizaţie!

DÂMBOVIŢA: Toate unităţile de învăţământ din Glodeni şi Corbii Mari funcţionează fără autorizaţie! 

colegiul prefectural

În şedinţa Colegiului Prefectural Dâmboviţa de astăzi, 25 septembrie, au fost luate în discuţie problemele celor 18 unităţi de învăţământ care funcţionează fără autorizaţie sanitară. Au fost invitaţi să participe şi primarii unităţilor administrative cărora le sunt arondate aceste instituţii educative, în încercarea de a se găsi soluţii de rezolvare. Din păcate, nu toţi au arătat interes pentru subiect. Unii dintre edili i-au trimis pe viceprimari, alţii au considerat probabil că nu este cazul să răspundă pentru aceste deficienţe care pun în pericol sănătatea copiilor.

Potrivit directorului DSP Dâmboviţa – dr. Sorin Stoica, cele mai mari probleme sunt în comunele Corbii Mari şi Glodeni şi tocmai primarii acestor localităţi au lipsit.

La Corbii Mari, patru unităţi de învăţământ funcţionează cu decizie de suspendare a activităţii, iar viceprimarul prezent în şedinţa Colegiului Prefectural a considerat de cuviinţă să spună că nu sunt bani, iar de vină pentru acest lucru este ordonatorul de credite, adică primarul!

Cât priveşte comuna Glodeni, unde funcţionează 5 unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară, situaţia pleacă se pare de la litigiul dintre primar şi directorul coordonator de la şcoală, motiv pentru care prefectul Victor Sanda a cerut conducerii Inspectoratului Şcolar să găsească o soluţie. Se pare însă că şi şefii peste învăţământul dâmboviţean sunt neputincioşi. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Ovidiu Băsceanu, s-a încercat o conciliere între cei doi, însă au venit pe rând la tratative.

Directorul DSP a ţinut să precizeze că există şi cazuri când primarii au dat dovadă de implicare, astfel că în 3 unităţi de învăţământ din cele 18 neautorizate s-au remediat defecţiunile chiar în timpul controalelor, respectiv grădiniţele din Tătărani, Urziceana şi Sălcioasa-Mătăsaru.

Principalele deficienţe constatate în timpul controalelor efectuate la unităţile de învăţământ din judeţul Dâmboviţa sunt:

– nu se asigură spaţii special amenajate pentru depozitarea laptelui şi cornul
– frigidere defecte
– nu se asigură substanţe dezinfectante
– sursele de aprovizionare cu apă sunt neinvestigate din punct de vedere al potabilităţii sau apa este nepotabilă
– lipsă garduri împrejmuitoare
– WC-uri fără apă curentă şi fose nesecurizate
– mobilier deteriorat
– săli de clasă subdimensionate

 

Adaugă un Comentariu

*