Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Transport public pentru sătenii din Valea Mare, comuna Cândeşti

DÂMBOVIŢA: Transport public pentru sătenii din Valea Mare, comuna Cândeşti 

drum valea mare candesti 1

Pentru prima dată în istoria comunei Cândeşti Vale, judeţul Dâmboviţa, transportul public va ajunge şi în satul Valea Mare, situat la aproximativ 15 km distanţă de centrul civic, cea mai mare parte a traseului străbătând terenuri agricole şi păduri. Acest sătuc de la graniţă de judeţ a fost practic izolat până acum. Cele câteva familii care trăiesc aici ajungeau mai uşor în judeţul Argeş, decât în satul de  centru, acolo unde se găsesc toate instituţiile publice de care sunt arondaţi.

Astăzi, cu ocazia inaugurării Căminului Cultural Cândeşti Vale, Georgeta Popa – primarul comunei i-a anunţat pe localnici că, din 23 martie 2016, va exista, în fiecare zi de miercuri, o cursă de transport public de călători dus-întors până la Valea Mare, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să parcurgă cei 15 km pe jos, atunci când au probleme de rezolvat la primărie, poliţie, dispensar, şcoală etc.

În luna noiembrie 2015, au fost finalizate şi lucrările de asfaltare a drumului spre satul Valea Mare, investiţie finanţată de Uniunea Europeană şi care a depăşit 5,3 milioane de lei. Anul acesta, conform promisiunii preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, se vor efectua lucrări de modernizare şi pe drumul judeţean Cândeşti Vale – Cândeşti Deal – Boţeşti (judeţul Argeş) sau „Drumul Sfârlogilor”, cum spun localnicii.

Adaugă un Comentariu

*