Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Transportatorii îi dau în gât pe funcţionarii care le-au cerut mită. Angajatul CJD este doar primul dintr-o lungă listă?

DÂMBOVIŢA: Transportatorii îi dau în gât pe funcţionarii care le-au cerut mită. Angajatul CJD este doar primul dintr-o lungă listă? 

Foto: www.tirgumureseanul.ro

Un angajat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa care avea atribuţii în domeniul transportului şi siguranţei circulaţiei a fost prins în flagrant luând mită de la un transportator. Nu ne miră că s-a ajuns aici. Mai degrabă ne întrebăm până unde pot merge unii oameni cu ilegalităţile, având în vedere că, de cel puţin două luni, şeful Poliţiei Judeţene – comisarul şef Danil Zepişi, prefectul Ioan Marinescu şi preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu au atras atenţia, în cadrul unor întâlniri publice, asupra faptului că se întâmplă lucruri dubioase în domeniul transporturilor şi că instituţiile abilitate ale statului ar avea în lucru ample acţiuni de verificare.

„Cutia Pandorei” a fost deschisă de comisarul şef Danil Zepişi, care a dezvăluit în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din luna februarie că inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier „transpiră” către transportatori informaţii cu privire la data, ora şi locul acţiunilor de control ce urmează a se organiza. După aşa acuzaţie, a fost clar pentru toată lumea că nimeni nu furnizează informaţii atât de preţioase fără să obţină un beneficiu!

Prefectul Ioan Marinescu a înşirat în cadrul aceleaşi întâlniri o listă de nereguli pe care le-a constatat circulând sub acoperire cu transportul în comun, după care şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la modul cum acţionează cei îndrituiţi să efectueze controale. La rândul său, subprefectul Antonel Jîjîie i-a acuzat că, de fapt, nici nu-şi fac treaba! Din nou, a fost clar pentru toată lumea că cei care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu probabil obţin altceva la schimb!

Apoi, în şedinţa ordinară de lucru a Consiliului Judeţean Dâmboviţa din luna martie, în cadrul căreia s-a discutat despre retragerea licenţei de traseu pentru un operator economic care s-a dovedit că-şi bate joc de călători, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ţuţuianu a vorbit foarte clar despre ample verificări ce-i vizează pe funcţionarii publici din instituţiile statului care au atribuţii de control în domeniul transporturilor, suspectaţi că ar face parte din grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală. Şeful judeţului a reluat ideea şi în şedinţa CJD din luna aprilie.

Toate aceste semnale nu au fost însă suficiente să le oprească unora avântul infracţional. Primul care a picat în plasa anchetatorilor a fost consilierul Sorin Silviu Ungureanu, angajat în cadrul Compartimentului Transport şi Siguranţa Circulaţiei al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a fost prins în flagrant, potrivit surselor noastre, luând mită 3.000 de lei. Cu siguranţă, vor uma şi alţii, dacă ne raportăm la diferitele tipuri de ilegalităţi despre care vorbeşte lumea. Probabil, este doar o chestiune de timp până ce anchetatorii le vor dovedi, iar cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere.

Adaugă un Comentariu

*