Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Trei angajaţi CFR au ajuns la închisoare pentru catastrofa feroviară din iulie 2012

DÂMBOVIŢA: Trei angajaţi CFR au ajuns la închisoare pentru catastrofa feroviară din iulie 2012 

Foto: realitatea.ro

Accidentul feroiar din 5 iulie 2012, petrecut pe teritoriul localităţii IL Caragiale, a făcut înconjurul ţării. Mai multe vagoane, lăsate neasigurate, au pornit singure pe calea ferată, izbind violent un autoturism care circula regulamentar pe DN 72, Târgovişte-Ploieşti. Din accident a rezultat decesul a două femei şi rănirea gravă a altor două persoane. Ancheta a stabilit că vinovaţi de producerea acestei catastrofe feroviare se fac trei angajaţi CFR.

Astfel, în sarcina numitului M.T., de 53 de ani, din localitatea Cazaci, s-a reţinut că, în data de 05 iulie 2012, în calitate de şef de manevră al unui convoi feroviar, nu a efectuat asigurarea prin fixarea pe loc a convoiului contra fugirii în condiţiile unei linii în pantă, având drept urmare crearea unei stări de pericol, prin punerea în mişcare necontrolată a convoiului. Bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Pe numele lui I.I., de 45 de ani, din Dărmănşti, instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 2 ani, reţinându-se că, la data de 05 iulie 2012, având calitatea de acar, nu a asigurat sabotul fix de deraiere în poziţia aşezat pe şină, astfel încât convoiul să întâlnească în parcurs sabotul în poziţie regulementară, poziţie de natură să producă deraierea controlată a convoiului şi să nu permită intrarea acestuia în pasajul de cale ferată ce intersectează DN 72.

Totodată, numitul D.M., de 46 de ani, din localitatea Măneşti, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, întrucât, în calitate de manevrant vagoane al convoiului feroviar, nu a asigurat strângerea corespunzătoare a frânei de mână a două vagoane aflate în convoi.

Cei în cauză se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

 

Adaugă un Comentariu

*