Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: În trenul de la ora 07:00, sute de călători au stat într-un picior

DÂMBOVIŢA: În trenul de la ora 07:00, sute de călători au stat într-un picior 

tren

Transportul de călători pe căile ferate lasă de dorit, cel puţin pe traseul Târgovişte-Titu şi retur. Cursele, spun cetăţenii, sunt realizate neeficient, la ore nepotrivite, nu mai vorbim de faptul că nu se ţine cont nici de confortul pasagerilor. De pildă, garnitura trenului de persoane de la ora 07:00, de astăzi – 12 ianuarie, ce a circulat pe ruta Titu-Târgovişte, a avut doar două vagoane, în condiţiile în care mai marii CFR ştiu, sau ar trebui să ştie, că este cea mai aglomerată cursă de pe acestă linie feroviară.

Sute de călători au stat într-un picior! Nu mai era loc nici măcar să respiri. De la Nucet, Cazaci şi Văcăreşti oamenii s-au chinuit cu greu să-şi facă loc pe culoarele strâmte ale celor două vagoane. Controlorul, luat la întrebări de navetişti, a găsit la repezeală o motivaţie. Din cauza intemperiilor nu au mai putut fi scoase alte vagoane din depou. În asemenea ritm al interesului o să vedem închisă şi linia Titu-Târgovişte, ce să ne mai gândim la reluarea circulaţiei pe traseele istorice, Târgovişte-Pucioasa-Pietroşiţa şi Târgovişte-Ploieşti Sud.

Călătorii nu sunt încă educaţi să-şi cumpere bilete, nu au renunţat nici după 25 de ani de la revoluţie la tarele trecutului. Există o toleranţă aproape patologică a controlorilor, care preferă să bage în buzunar un leu-doi de persoană, decât să-i determine să-şi achiziţioneze tichete de călătorie.

Raziile întreprinse de inspectorii Companiei de Căi Ferate, sprijiniţi de poliţişti şi de jandarmi, nu prea au avut efect. Pe fondul degringoladei din CFR a înflorit transportul auto de călători. Nici aici oamenii nu sunt mulţumiţi de condiţiile asigurate, dar, zic beneficiarii, cursele sunt programate la ore de vârf, oamenii nu pierd timpul prin gări.

„Ce să mai merg cu trenul la oraş. Sunt puse la ore nepotrivite, anapoda, mai şi întârzie. Nu au ţinut şi ei cont de nevoile cetăţeanului, de orele când ar fi necesare cursele. Nu mai spun că biletele de tren sunt mai scumpe decât la microbuz. Oamenii, chiar dacă merg înghesuiţi ca vai de ei, se bucură că maşinile apar atunci când au nevoie şi îi lasă, pe unii, chiar şi în faţa casei. De trenuri nu se mai ocupă nimeni, e jale”, ne-a spus un navetist din Movila.

Oare, la nivelul conducerii SNCFR, se ştie că trenul de ora 07:00 pe ruta Titu-Târgovişte a fost supraaglomerat? Sau acolo cifrele din statistică, datorită nevânzării biletelor de călătorie, nu bat cu ceea ce se întâmplă în teren.

„Nu o să ne revenim niciodată. Nu există fermitate, continuitate în decizii, în acţiune. Când văd că eu îmi cumpăr bilet de fiecare dată când merg cu trenul, iar douăzeci în jurul meu dau şpaga la naş, parcă eu par anormal. De multe ori, am impresia că ceilalţi călători, majoritatea frauduloşi, se uită la mine ca la un fraier. Sistemul a creat asemenea anomalii şi văd că nu este rost să se schimbe ceva”, ne-a mărturisit un profesor pensionar din Titu.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: În trenul de la ora 07:00, sute de călători au stat într-un picior

  1. DINUT

    dece nu atacati in justitie ca nu mai merge trenul de la targoviste la pietrosita ??? unde stie edilul puciosei ca exista orasul balneologic si vin oameni la tratament fiecare cum poate , deasemeni si dl fotograf stie dar nu face nicio poza la gara din pucioasa ,,, oare dece ???

     

Adaugă un Comentariu

*