Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Troiţa lui Tudor Vladimirescu nu a fost repusă pe soclu înainte de „Zilele Cetăţii”

DÂMBOVIŢA: Troiţa lui Tudor Vladimirescu nu a fost repusă pe soclu înainte de „Zilele Cetăţii” 

troita tudor vladimirescu 2

Artistul plastic dâmboviţean Olimpiu Eli Petre şi-a arătat nemulţumirea vizavi de modul în care autorităţile târgoviştene s-au implicat pentru refacerea şi remontarea ansamblului monumental „Tudor Vladimirescu” – troiţă din lemn, la intersecţia străzilor Calea Câmpulung cu Tudor Vladimirescu din Târgovişte.

Sculptorul a fost total mâhnit de modul în care a fost ridicată, cu mai multe luni în urmă opera de artă de către muncitorii Municipal Construct. În momentul dezmembrării şi depozitării, angajaţii societăţii de construcţie au produs lucrării numeroase stricăciuni, care, susţine Eli Petre, nici până astăzi nu au fost remediate.

CITEŞTE ŞI: Troiţa lui Tudor Vladimirescu, la un pas de a fi distrusă de muncitorii de la asfaltări

Mai mult, troiţa ridicată, în a treia zi de Paşte, pentru că încurca proiectele de modernizare a străzilor urma să fie repusă la locul ei înainte de demararea „Zilelor Cetăţii”.

olimpiu eli petre

Conform înţelegerii dintre Olimpiu Eli Petre şi Primăria Târgovişte, monumentul trebuia reparat în termen de 30 de zile. Sculptorul nu este de acord să fie refăcut oricum, ci respectându-se întru totul integritatea operei, fără să se aducă modificări ce ar putea altera ansamblul monumental.

Despre situaţia troiţei „Tudor Vladimirescu”, am discutat şi cu primarul interimar Cristian Stan care ne-a spus că lucrările de restaurare nu s-au încheiat şi că va solicita relaţii la conducerea Municipal Construct pentru a vedea de ce s-a întârziat, iar troiţa nu a fost reamplasată, înainde de Zilele Cetăţii, în locul unde o ştiau târgoviştenii de ani şi ani.

troita tudor vladimirescu 1

Adaugă un Comentariu

*