Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Troiţa Păcii” veghează asupra noastră de pe Dealul Crucii din Gura Ocniţei!

DÂMBOVIŢA: „Troiţa Păcii” veghează asupra noastră de pe Dealul Crucii din Gura Ocniţei! 

crucea pacii 2

Astăzi, pe Dealul Crucii din comuna Gura Ocniţei, în prezenţa a câteva sute de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării, a fost sfinţită „Troiţa Păcii”. Monumentul, înalt de 21 metri, face parte din proiectul clarvăzătoarei Georgeta Florea, din Drajna de Sus, judeţul Prahova, de a construi 17 astfel de cruci pe structură metalică pe întreg teritoriul ţării, în locuri alese prin voinţa divină.

La evenimentul de la Gura Ocniţei, alături de primarul Sorin Ioniţă şi de Georgeta Florea, s-au aflat: Adrian Ţuţuianu – preeşdintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa; Alexandru Oprea – administratorul public al judeţului şi mai mulţi edili din judeţ.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi.

crucea pacii 4

La final, Georgeta Florea le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la ridicarea crucii, care, aşa cum a precizat, are menirea de a aduce pacea în suflet, în familie, în comună, în ţară şi în lume. Georgeta Florea i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să facă lucruri bune.

„Să fim uniţi lângă casa lui Dumnezeu. Nimeni nu pleacă pe lumea cealaltă cu averile pe care le strânge”.

Primarul Sorin Ioniţă, emoţionat, a spus că această cruce nu s-ar fi înălţat dacă nu era voia lui Dumnezeu.

Adrian Ţuţuianu i-a felicitat, la rândul său, pe cei care au trudit penrru înălţarea „Troiţei Păcii”.

„Poate că această cruce va avea rolul să ne aducă tuturor multă pace. Este bine că în vârf a fost pus şi un steag, care să ne aducă aminte mereu că suntem români”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Ceremonialul s-a încheiat cu înmânarea unor diplome de onoare din partea Asociaţiei Filantropice Creştină „Sfântul Gheorghe”, condusă de Georgeta Florea.

crucea pacii 3 crucea pacii 1 crucea pacii 5

Adaugă un Comentariu

*