Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Turism doar la Padina Fest! Până atunci, noroi, bariere şi şantiere!

DÂMBOVIŢA: Turism doar la Padina Fest! Până atunci, noroi, bariere şi şantiere! 

masina noroi munte 2

Situaţia pe platoul Padina-Peştera nu este deloc una normală. S-a deschis sezonul turistic cu drumuri închise cu bariere sudate, cu asfaltul crăpat la câţiva ani de la turnare, cu noroi, maşini înţepenite şi speranţa că peste 100 de ani vom avea în Bucegii dâmboviţeni o staţiune turistică adevărată.

Deja turiştii au început să se plângă de starea depolorabilă în care se găseşte infrastructura rutieră din munte. Mulţi ne-au contactat şi ne-au spus că au venit spre porţile Bucegilor din Dâmboviţa determinaţi de frumuseţile lăudate pe internet şi pe tot soiul de pliante care le-au căzut în mână. Dar, când au ajuns în zonă, au avut parte de multe surprize neplăcute.

Drumul de la Sanatoriul Moroieni spre Zănoaga-Cheile Tătarului-Peştera arată deplorabil, plin de gropi, apă şi noroi. Pe drumul Dichiului au dat la intrare de barieră sudată. Circulaţia pe acest traseu, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, a fost închisă la cererea Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Prahova şi Dâmboviţa. Demersul acestor autorităţi este unul pertinent, din moment ce traseul pe Dichiu, în care s-a investit enorm, nu prezintă siguranţă iar viaţa participanţilor la trafic poate fi pusă în pericol. Lipsesc parapeţii de protecţie în zonele periculoase, pe alocuri s-a intensificat procesul de alunecare de teren, nu sunt lăcaşuri de parcare etc.

Preşedintele Adrian Ţuţuianu speră ca, în două luni, să rezolve această problemă a drumului. În luna iulie, va avea loc festivalul Padina Fest şi, totodată, vor fi inaugurate şi lucrările de modernizare şi de punere în valoare a Peşterii Ialomicioara, proiect realizat de firma Iulcover din Târgovişte. La decorarea unică a peşterii şi-a adus contribuţia şi cunoscutul regizor şi artist plastic Dan Ţopa.

La eveniment a fost invitat şi premierul Victor Ponta. Acesta trebuia să taie panglica inaugurală încă din decembrie 2014, după alegerile prezidenţiale, în calitate de preşedinte al României, dar, fiindcă lucrurile nu au mers cum îşi doriseră cei din PSD, totul s-a contramandat.

Adaugă un Comentariu

*