Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Turişti blocaţi de ceaţă, vânt şi zăpadă aproape de Vârful Omu. VIDEO!

DÂMBOVIŢA: Turişti blocaţi de ceaţă, vânt şi zăpadă aproape de Vârful Omu. VIDEO! 

turisti Varful Omu Bucegi

Astazi, 21 iunie 2014, în jurul orei 12:00, Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita a fost alertat de către un grup de turisti care se afla in imposibilitatea de a mai inainta, din cauza cetii, vantului puternic si a zapezii, undeva intre Mecetul Turcesc si Varful Omu.

O echipa formata din patru salvatori montani, care se afla in patrulare preventiva chiar in zona respectiva, s-a deplasat rapid la faţa locului, reuşind sa recupereze turistii aflati in impas, pe care i-a condus pana la Cabana Omu. Dupa o pauza de refacere, acestia au fost insotiti de catre salvatorii montani, in conditii de siguratna, pana in zona Pestera, unde erau cazati.

salvamonetisti Varful Omu Bucegi

Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita recomandă tuturor turistilor sa se informeze intotdeauna asupra traseului pe care urmeaza sa-l parcurga, sa aiba echipament adecvat pentru zona montana si sa urmareasca evolutia climatica pentru ziua cand planuiesc drumetia.

Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita stă la dispoziţia turiştilor 24h din 24h cu informatii necesare pentru orice tip de activitate montana.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*