Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Ţuţuianu nu mai vrea politruci în CA al Companiei de Apă

DÂMBOVIŢA: Ţuţuianu nu mai vrea politruci în CA al Companiei de Apă 

adrian tutuianu 1

Au trecut două săptămâni de când locuitorii comunei Aninoasa au primit la robinet apă infestată cu dejecţii şi nici acum problema nu a fost remediată. Abia joi, 3 aprilie, anunţă Compania de Apă, va începe procesul de hiperclorinare, urmat de deschiderea robinetelor în punctele de consum, operaţiune menită să asigure spălarea şi dezinfecţia reţelei.

În toată această perioadă de timp, Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi al Organizaţiei PSD – a ales să nu iasă public să solicite demisia directorilor de la Compania de Apă şi revocarea Consiliului de Administraţie.

Şeful judeţului a acţionat fără tam-tam. Astăzi însă a vorbit despre interesele politice şi financiare din jurul Companiei de Apă. Adrian Ţuţuianu susţine că liderii politici din Dâmboviţa profită de o problemă socială, de necazul care s-a abătut asupra locuitorilor din Aninoasa, pentru a-şi crea capital politic.

„În jurul Companiei de Apă, ceea ce prevalează sunt interesele politice, nu ale persoanelor. Fie unii nu sunt interesaţi să rezolve problemele de fond, fie sunt interesaţi doar să-i promoveze pe unii care s-au obişnuit să stea la putere. Nu ne putem juca cu soarta noastră doar pentru că aşa vor unii care n-au legătură cu acest judeţ”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Deşi i-a solicitat ferm directorului general Dorin Staicu să-şi înainteze demisia, Ţuţuianu spune că acesta este în momentul de faţă singurul profesionist care poate duce la capăt implementarea proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă, care vizează reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţ.

În altă ordine de idei, Adrian Ţuţuianu susţine revocarea Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă şi numirea altor membrii, care să fie de această dată tehnicieni, nu oameni politici.

Din punctul de vedere al şefului judeţului, directorii de la Compania de Apă şi membrii Consiliului de Administraţie se fac vinovaţi că nu au ştiut să gestioneze o situaţie de criză apărută nu din vina lor, ci din cauza unor reţele foarte vechi şi proiectate prost. Ar fi trebuit să oprească furnizarea apei în secunda unu şi să comunice populaţiei ceea ce se întâmplă. Abia apoi, urmau procedurile pentru remedierea defecţiunilor şi restabilirea parametrilor de potabilitate ai apei.

VIDEO – Declaraţie Adrian Ţuţuianu

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Ţuţuianu nu mai vrea politruci în CA al Companiei de Apă

 1. Viorel

  Ne-ai imbolnavit copii, nu ti-ar fi rusine, politruci si fufe iti pui tu la conducere. Sa vezi ce votare iti dam anu asta.

   
 2. moshu49

  „Staicu este singurul care ştie la momentul acesta ce avem de făcut pentru a putea găsi soluţii de rezolvare pe POS 1 de Mediu. Eu i-am cerut lui Staicu să ducă lucrările acestea la capăt.”, zice AŢ.
  aferim, păi cum să-l schimbe tocmai acum, cu POSu în derulare? cine e mai profi ca Staicu, garantat AŢ, în asigurarea fondurilor pentru cele două campanii?
  priorităţile de partid sînt mai … prioritare, n’aşa?
  s-a lămurit lumea ce vă poate pielea şi nu cred că-i mai prostiţi ca în dec. 2012 (adică odată vede naşu’…). :(

   

Adaugă un Comentariu

*