Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Ultimele pregătiri pentru Festivalul Medieval Dracula! 70 de tineri voluntari luptă în “Atacul de Noapte”

DÂMBOVIŢA: Ultimele pregătiri pentru Festivalul Medieval Dracula! 70 de tineri voluntari luptă în “Atacul de Noapte” 

pregatiri atacul de noapte

70 de tineri voluntari târgovişteni, cu vârste între 15 şi 25 de ani, au răspuns apelului Primăriei Târgovişte de a ajuta la reevocarea unor momente importante din timpul domniei lui Vlad Ţepeş. Spectacolul „Vlad Voievod Drăculea” va fi pus în scenă duminică – 15 iunie, începând cu ora 21:30, în Parcul Chindia, la umbra celebrului turn construit de Vlad Ţepeş în timpul celei de-a doua domnii.

„Tinerii se pregătesc de două luni cu trupa de cascadori profesionişti «Lupii Albi» din Bucureşti. Au învăţat să mânuiască sabia şi elementele esenţiale într-o organizare de tip militară – disciplină şi atitudine. Toţi voluntarii răspund prompt. Nu au lipsit niciodată. Mai mult, după repetiţii rămân şi cer detalii. Timp de o lună şi jumătate, s-au pregătit în fiecare week-end, iar acum lucrează în fiecare zi”, ne-a declarat Alina Dumbravă – purtător de cuvânt Primăria Târgovişte.

Tinerii vor fi împărţiţi în două armate: valahă şi otomană, vor fi îmbrăcaţi în ţinute specifice epocii lui Vlad Ţepeş, iar armele pe care le vor mânui au fost confecţionate special pentru acest eveniment şi vor rămâne în dotarea Primăriei Târgovişte, pentru a putea fi folosite şi pe viitor.

VIDEO – Repetiţii la umbra Turnului Chindia

„Primăria Municipiului Târgovişte mulţumeşte profesorilor şi diriginţilor acestor liceeni, pentru că au dat dovadă de înţelegere, atunci când au mai întârziat la ore”, spune Alina Dumbravă.

Răsplata va veni 15 iunie 2014, când la Târgovişte se va pune în scenă „Atacul de noapte” , un spectacol grandios, care ne va plasa pe toţi în vremurile domniei lui Vlad Ţepeş.

Văzându-i pe voluntari în timpul sesiunilor de pregătire, gândul ne-a dus rapid că aceştia ar putea intra într-o colaborare permanentă cu Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească, prin crearea unei gărzi permanente care să dea locului o şi mai multă conotaţie istorică. Cu siguranţă, turiştii ar fi atraşi de o astfel de iniţiativă, iar vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti ar fi în gândurile tuturor.

Acţiunile cultural-artistice care au rolul de a promova valorile istorice şi legendele de sub Turnul Chindiei se organizează la Târgovişte în perioada 13 – 16 iunie. Autorităţile locale şi judeţene speră ca oraşul să fie vizitat în aceste zile în care se desfăşoară „Festivalul Medieval Dracula” de cel puţin 10.000 de turişti.

Adaugă un Comentariu

*