Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Un asistent maternal a abuzat sexual două fete luate în plasament

DÂMBOVIŢA: Un asistent maternal a abuzat sexual două fete luate în plasament 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.jurnaldeoas.ro)

În Dâmboviţa, problemele din sistemul de protecţie a copilului se ţin lanţ. Un asistent maternal din comuna Vişina, în vârstă de 56 de ani, a fost arestat preventiv pentru că ar fi abuzat sexual două fete, una de 7, cealaltă de 17 ani. surori. Groaznica întâmplare s-ar fi produs în 2012 -2015, în casa unde locuia bărbatul şi soţia sa, împreună cu alţi copii luaţi în plasament.

Comportamentul oribil al asistentului maternal ar fi fost demascat după ce fata cea mică a fost adoptată de o familie din Bucureşti. Copila a fost dusă de părinţii adoptivi la psiholog, unde ar fi dezvăluit coşmarul prin care trecuse. Culmea, asistenţii sociali obligaţi să verifice în permanenţă modul în care sunt îngrijiţi şi educaţi copii daţi în plasament nu au sesizat nimic!

Oamenii în sat, care îi ştiau pe cei doi soţi a fi gospodari şi extrem de cumsecade, au rămas surprinşi. Nu cred că lucrurile au stat astfel. Deocamdată, asistentul maternal de la Vişina, care a fost suspendat din activitate de către DGASPC, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Comunicat IPJ Dâmboviţa

La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 56 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și corupere sexuală a minorilor.

În urma probatoriului administrat a reieșit că în perioada 2012 – iulie 2013, respectiv 2014 – 2015, bănuitul ar fi obligat două minore, de 7 și 17 ani să întrețină relații sexuale cu acesta.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în urma prezentării magistraților, împotriva acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adaugă un Comentariu

*