Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Un cetăţean încăpăţânat ţine pe loc asfaltarea la Priboiu! VIDEO

DÂMBOVIŢA: Un cetăţean încăpăţânat ţine pe loc asfaltarea la Priboiu! VIDEO 

drum priboiu tatarani

Proiectul de reabilitare şi asfaltare a unui drum din satul Priboiu – Deal, comuna Tătărani, este pus în pericol de un cetăţean, care, de ani de zile, după cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, a închis o bună bucată din domeniul public şi nu vrea în ruptul capului să mai cedeze terenul ce nu îi aparţine.

Primarul Constantin Pătru a încercat de nenumărate ori să-l determine pe consăteanul său să înţeleagă că a săvârşit un abuz şi că, acum, când se lucrează la modernizarea drumului, din cauza acareturilor montate pe domeniul comunităţii, nu se poate acţiona pentru consolidarea malului care şi aşa a început să se rupă, antrenat de ploile din ultima vreme.

„Acest om ne-a ocupat circa 100 de metri pătraţi din drumul comunal. A fost sancţionat de mai multe ori în decursul anilor, şi pe timpul primarului Şerbănică, şi pe timpul primarului Râmbu. Dar, am constatat cu stupoare că procesele verbale de contravenţie au fost anulate în instanţă. S-a pierdut prin neprezentare, adică din partea Primăriei Tătărani nu a fost nimeni în sala de judecată să susţină cauza şi a câştigat nea Ion Dincă, zis Căpăţână”, ne-a declarat Constantin Pătru.

Fiindcă se impune realizarea drumului communal, Constantin Pătru a mers, împreună cu mai mulţi funcţionari din Primărie, la faţa locului pentru a încerca, încă o dată, să-l convingă pe Ion Dincă să-şi demoleze acareturile de pe domeniul public, fiindcă încurcă înaintarea lucrărilor de modernizare a căii de acces.

„Am încercat să-l convingem cu binişorul, prin vorbe blânde. Nu ai pe cine. Nu vrea în ruptul capului să elibereze terenul. În aceste condiţii, ne-am hotărât să îi deschidem acţiune în instanţă pentru a fi obligat să elibereze locul”, afirmă Constantin Pătru.

VIDEO

Edilul a decis ca de acum încolo să nu mai meargă la poarta lui Căpăţână, fiindcă de fiecare dată s-a lăsat cu scandal, cu ameninţări cu moartea.

„Ne sfidează fără nici o jenă. Noi, autorităţile, nu însemnăm nimic pentru acest om. Are legea lui şi gata. M-a ameninţat că îmi dă o sapă în cap şi se duce la puşcărie să se odihnească”, mărturiseşte primarul.

Localnicii îi dau dreptate primarului. Mulţi susţin că Ion Dincă a ocupat abuziv domeniul public.

„Pe acolo a fost un drum. Pluta pe care el a închis-o în proprietatea lui era pe marginea uliţei. Nu a făcut bine ce a făcut. Dar, nu vedeţi, nimeni nu poate să îi facă nimic. Parcă nu mai există lege în ţara asta”, ne-a declarat un cetăţean din Priboiu.

Primarul Constantin Pătru ne-a mai spus că instituţiile statulului s-au cam făcut că plouă în cazul lui Ion Dincă şi atunci când au fost alertate cu privire la comerţul neconform cu normele sanitare pe care îl desfăşoară în magazinul construit pe domeniul public, fără nici un fel de autorizaţie.

„Nu ştiu unde să mai fac sesizări. Nimeni nu ia nicio măsură. Sunt condiţii neigenice acolo. Sănătatea oamenilor este pusă în pericol. Ceva de nedescris. Nu ştiu cum poate funcţiona cu o asemenea mizerie”, spune Constantin Pătru.

Edilul a fost plimbat de la Agenţia de Protecţia Mediului la Garda de mediu şi apoi la DSP. Într-un final, la începutul lunii iunie, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a suspendat temporar activitatea I.I. Dincă I. Ion Gabriel, pentru neconformităţi la prevederile legale în domeniu, însă autorităţile locale nu ştiu până când. Cert este că magazinul cu pricina funcţionează în continuare, după cum a recunoscut chiar proprietarul.

magazin II Dinca

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Un cetăţean încăpăţânat ţine pe loc asfaltarea la Priboiu! VIDEO

  1. TANCOMI

    Chiar nu are ce sa-i faca nimeni nimic POLITIA ce pazeste e in subordinea lui DINCA sau a primariei acest personaj are magazinul de 25 de ani ,va e friuca de el sau va are la mana cu ceva,va faceti de rasul curcilor puneam toate controalele pe el dar de!!! vezi cum trebuie sa fie un magazin???ATENTIE D-NULE PRIMAR pierzi teren

     

Adaugă un Comentariu

*