Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, februarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » TÂRGOVIŞTE: Un elev care n-avea chef de cursuri, vinovat de ameninţarea cu bombă la licee!

TÂRGOVIŞTE: Un elev care n-avea chef de cursuri, vinovat de ameninţarea cu bombă la licee! 

amenintare bomba 3

Procurorii şi poliţiştii DIICOT din Dâmboviţa au dat de urma „teroristului” care a ameninţat, vinerea trecută, că aruncă în aer Liceul de Arte Bălaşa Doamna şi Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgovişte. Este vorba despre un elev din clasa a XI-a de la Carabella, care nu avea chef de cursuri în ziua de 24 martie 2017. Adolescentul în vârstă de 17 ani a transmis mai multe mesaje către Jandarmerie şi Poliţie, prin care anunţa că cele două instituţii de învăţământ vor fi aruncate în aer.

CITEŞTE ŞI: Ameninţarea cu bombă a fost falsă. Liceele rămân sub paza jandarmilor

Potrivit Legii nr. 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, „Alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Adaugă un Comentariu

*