Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Uniunea Europeană s-a născut dintr-o mare criză şi a adus pacea pe un continent al războiului

DÂMBOVIŢA: Uniunea Europeană s-a născut dintr-o mare criză şi a adus pacea pe un continent al războiului 

ziua europei racari 1

Vineri, 9 Mai, Primăria oraşului Racari, a organizat, în colaborare cu Liceul Teoretic “Ion Ghica”, un simpozion dedicat zilei de 9 Mai, Ziua Europei.
Invitatul special al acestui eveniment a fost prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu – preşedinte al Asociaţiei Române de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, decan al Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, precum şi Preşedinte al Senatului SNSPA.

Principalul subiect pe care domnia sa l-a abordat în cadrul discursului a fost descrierea amplului proces de construcţie a unei Europe unite si despre consecinţele acestor evenimente istorice deosebite pentru poporul român. Vorbitorul a subliniat ca Uniunea Europeană s-a născut dintr-o mare criză, aceea a posibilităţii repetitive de război între statele europene. Rolul stabilizator al Uniunii Europene a transformat Europa dintr-un continent al războiului într-un continent al păcii.

ziua europei racari 2

In a doua parte a discursului, dl. prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu s-a adresat celor interesaţi să-şi dezvolte competenţe profesionale în ştiinţe politice, sociologie, ştiinţe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, ştiinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane, contribuind astfel la transformările naţionale şi internaţionale, în spiritul valorilor şi principiilor democratice.

Au fost amintite numeroase motive pentru a alege Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative care este o instituţie publică de învăţământ superior, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat. SNSPA are un portofoliu complex, format din nouă programe de studii universitare de licenţă, 49 programe de studii universitare de masterat şi patru şcoli doctorale.

SNSPA îşi propune să devină un furnizor de competenţe de guvernare astfel încât, în următorii ani, să-și dezvolte capacitatea de a avea absolvenți de elită care să contribuie la guvernarea responsabilă a României și a Uniunii Europene.

Corpul profesoral al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, o sursă de prestigiu pentru instituţie, include experți de renume național și internațional, personalităţi implicate în avangarda cercetării, profesori dedicaţi muncii la catedră.

La eveniment au participat circa 300 de persoane, printre care primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, directorul Liceului “Ion Ghica” din Răcari şi elevi ai şcolilor din Răcari.

Ruben Dumitru

ziua europei racari 3

Adaugă un Comentariu

*